Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Minden művészeti ágban születnek kiemelkedő, korszakokat meghatározó alkotások”

Új feldolgozással, ezúttal egy Wayne Shorter-átirattal jelentkezett az Imperial Triumphant. A zenekar nyáron Budapesten is fellépett.

0607it

Tavaly jelent meg az amerikai Imperial Triumphant legutóbbi lemeze, a Spirit Of Ecstasy. A zenekar az utóbbi hónapokban feldolgozásokat jelentetett meg, amelyek közül a Radiohead klasszikusa, a Paranoid Android volt az első a sorban, majd a dzsesszlegenda Dizzy Gillespie egyik örökzöldje, az A Night In Tunisia került terítékre. Harmadikként a Rush Permanent Waves albumáról ismert Jacob’s Laddert gyúrták át, majd a Metallica Kill ’Em Alljáról származó Motobreath sajátos átértelmezése vált nyilvánossá. Most egy újabb dzsesszklasszikus, Wayne Shorter Nefertitije került terítékre.

„Néha minden művészeti ágban születnek kiemelkedő, korszakokat meghatározó alkotások – mondja Steve Blanco basszer. – Ezek a nagyszabású művek csúcspontot, az addigi történelem betetőzését jelentik. Semmi túlzás nincs benne, hogy a Miles Davis Quintet ’60-as évek végén készített darabjai ebbe a kategóriába tartoznak.”

A zenekar augusztus 1-jén Budapesten, a Robotban is fellépett.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.