Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Minden ex-tagját meghívta a Pearl Jam a RNR Hall Of Fame-gálára

1018pjNoha áprilisban csak Matt Cameront és Dave Krusent iktatják be a Pearl Jam dobosai közül a Rock And Roll Hall Of Fame-be, a zenekar ismét megmutatta, hogy tagjai képesek felülemelkedni mindenféle kicsinyes szemponton: meghívták a másik három ex-ütőst is a gálára.

Április 7-én, New Yorkban rendezik az idei Rock And Roll Hall Of Fame beiktatógálát, ahol a Pearl Jam is a dicsőségcsarnok új lakói közé kerül. A zenekarból ugyanakkor szokás szerint nem mindenkit találtak érdemesnek a szervezők arra, hogy helyet kapjanak az elismertek között: Eddie Vedder énekes, Stone Gossard és Mike McCready gitárosok, illetve Jeff Ament basszer nyilvánvalóan adja magát, a dobosok közül azonban csak a Ten lemezen hallható Dave Krusen, illetve a jelenlegi ütős, Matt Cameron lesz beiktatott.

Mindez természetesen már az elmúlt időszakban is sértődéseket eredményezett. Dave Abbruzzese, a zenekar legsikeresebb éveinek dobosa például – eléggé el nem ítélhető módon – több közleményben is nehezményezte, hogy őt nem hívták meg, miközben a felívelő éra turnéi mellett olyan sikerlemezeken játszott a csapatban, mint az 1993-as Vs. és az 1994-es Vitalogy. Ugyanígy sok rajongó tette fel a kérdést, hogy miért nem méltó a beiktatásra Jack Irons, aki 1994 és 1998 között dobolt a csapatban. A Pearl Jam most átvágta a gordiuszi csomót: nemcsak Abbruzzesét és Ironst, hanem azt a Matt Chamberlaint is meghívta a gálára, aki Krusen és Abbruzzese között, mindössze pár hónapig játszott a csapatban, és az életműhöz tett voltaképpeni egyetlen érdemi hozzájárulása az volt, hogy ő szerepelt a Ten legendás koncertklipjeiben, az Alive-ban és az Even Flow-ban. „Dave Krusen, Matt Chamberlain, Dave Abbruzzese és Jack Irons egyaránt nagyszerű dobosok, akik mindent beleadtak a korai felvételeken és koncerteken”, áll a banda nyilatkozatában. „Nagyon várjuk, hogy a gálán találkozzunk velük és a többi zenésszel is, akik szerepelnek a listán. Noha azt azért el kell mondanunk, hogy bárcsak ott lehetne közöttük H.R. is a Bad Brainsből, illetve Perry Farrell a Jane’s Addictionből.”

A Pearl Jam mellett az idei év további beiktatandói a Journey, a Yes, az Electric Light Orchestra, Joan Baez, Tupac Shakur és Nile Rodgers.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.