Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Minden egykori Megadeth-tagot színpadra hív Mustaine a Menza emlékére rendezendő jótékonysági koncerten

0524davenickMég mindig nehéz elhinni, hogy május 21-én, 51 éves korában elhunyt Nick Menza, a Megadeth legnépszerűbb felállásának dobosa. Dave Mustaine nagyszabású koncert megszervezésébe fogott, hogy a bevételekből Nick két árván maradt gyermekét támogassa.

Noha az utóbbi másfél évben leginkább a klasszikus Mustaine – Ellefson – Friedman – Menza felállás összehozatalának kudarca miatt lehetett hallani a hétvégén tragikus hirtelenséggel elhunyt Nick Menzáról, egykori zenésztársait természetesen kikészítette a halálhír. Dave Mustaine már első megszólalásaiban is megemlítette, hogy mindenképpen szeretné valamilyen formában segíteni Menza árván maradt két fiát, most pedig már a tervek is készen állnak erre. „A zenekar megállapodott, hogy adunk egy jótékonysági koncertet Kaliforniában”, mondta Mustaine a Q103 Albany rádióállomásnak. „Jelenleg a pontos paraméterek kidolgozása folyik. Remélhetőleg a Megadeth összes korábbi tagja eljön majd, hogy színpadra lépjen és játsszon velünk. Így segíthetünk Nick gyermekein, ezen a téren ugyanis elég rossz a helyzet. Szóval jelenleg ezen dolgozunk, és már mozgásba is lendültek a dolgok.”

A Megadeth teljes korábbi tagságainak összetrombitálása persze nem tűnik egyszerűnek: ugyan a banda első dobosa, Gar Samuelson és most már sajnos Menza kivételével mindenki életben van, Dave Mustaine mellett rengetegen fordultak meg az évek során, és már papíron is elég bonyolultnak tűnik összeszervezni egyszerre ennyi zenészt egy helyre. Persze ha úgy vesszük, már az alábbi lista töredékének felbukkanása is egészen különleges fellépés ígéretét hordozza, és ezek csak azok a figurák, akik hivatalos tagként megfordultak a bandában hosszabb-rövidebb időre: Chris Poland, Jeff Young, Chuck Behler, Marty Friedman, Jimmy DeGrasso, Al Pitrelli, James MacDonough, Glen Drover, Shawn Drover, James LoMenzo, Chris Broderick…

A lehetséges időpontról még semmit sem tudni, az viszont biztos, hogy a Megadeth július 15-én ismét Magyarországon, a Rockmaratonon játszik, bár egyelőre még nem tudni, hogy Chris Adler vagy Dirk Verbeuren ül-e majd a dobcucc mögött. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+3 #5 Doktorúr 2016-05-25 08:42
Idézet - Zoli:
Jeff Young, mekkora isten volt már nekem!

Kiváló gitáros, az tény...mondjuk tudomásom szerint irgalmatlanul rühelli Mustaine-t. Azért az igazi Friedman és Poland volt szvsz :)
Idézet
 
 
+3 #4 Assassin 2016-05-25 08:10
Ha mind egyszerre lesznek a színpadon, el se férnek. Annyi ember megfordult az évek során a Megadeth-ben, hogy kiadnának egy kisebb falut. Több, mint 20-an...
Mustaine-t egy kicsit megcsapta a halál szele, csak azt sajnálom, hogy pont lNick volt a ventilátor,. :-(
Idézet
 
 
+4 #3 Zoli 2016-05-24 19:11
Jeff Young, mekkora isten volt már nekem!
Idézet
 
 
+27 #2 bogar 2016-05-24 11:37
Kár, hogy ehhez Nick-nek meg kellett halnia. :-(
Idézet
 
 
+1 #1 ddrum77 2016-05-24 09:45
Szerintem erre még Hetfieldéket is be lehetne fűzni...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.