Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mike Muir: „Ma már másodlagos a zene”

2011-ben elvileg megjelenhet végre egy új dalokkal teli friss Suicidal Tendencies album – a 2000-es Free Your Soul And Save My Mind óta az első –, Mike Muir azonban az ausztrál Loud magazinnak adott interjújában nem rejtette véka alá, hogy nem tartja éppen ideálisnak a zeneiparban napjainkban uralkodó állapotokat.

Aki ott volt a tavaly nyári zseniális budapesti Suicidal Tendencies koncerten, bizonyára a zsigereiben érzi, hogy baromira itt lenne az ideje egy új albumnak. Mike Muir szerint 2011-ben valószínűleg kijöhet a rég várt anyag, a jelenlegi zenebiznisszel azonban elég nehezen tud azonosulni. „Mielőtt az Államokban turnéztunk volna, Dél-Amerikában játszottunk pár igazán nagy fesztiválon. A fellépő bandák fele az utóbbi néhány évben alakult újjá: csupa olyan név, akik a késői '80-as években, a '90-es évek elején voltak nagyok", fogalmazott. „Sokat vitatkoztunk arról, miért alakult ez így. Én azt mondtam, azért, mert a mai fiatal csapatok nem tudnak akkorává válni, mint a régiek, mivel ma már egyszerűen nem fogynak a lemezek. Vagyis mindenki visszatér a régi bandákhoz, amik egykor nagynak számítottak. Utána persze már nem voltak ők sem azok, de az eladások csökkenése miatt senki sem tudja betölteni az utánuk maradt űrt", mondta Muir.

A Suicidal Tendencies frontembere szerint a megváltozott körülmények miatt a mai fiatal zenehallgatók mentalitása is egész más, mint a korábbiaké. „Hogy győzöl meg valakit arról, hogy menjen el valahová, amikor ötvenmillió különböző dologhoz jut hozzá az interneten egyetlen másodperc leforgása alatt? Miért csekkolna bármit is, amikor már így is túl sok szarral találkozik? Ez az a pont, amikor a zene másodlagossá válik. A szülők elviszik a gyerekeiket a Warped turnéra, de nem fognak emiatt elmenni egy másik bulira is. Azért vannak ott, mert ez egy esemény, nem pedig a zene miatt, és ettől még nem fognak lemenni a következő hónapban egy klubba, hogy megnézzenek más zenekarokat is. Nem motiválja őket. Amikor én fiatal voltam, ez az egész még nem így működött, ez már egy totálisan más generáció, szóval bizonyára öregesen is hangzik, amit mondok!"

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 Guest 2011-01-10 15:29
"Disco's Out Murder's In!"
Idézet
 
 
+4 #1 Guest 2011-01-07 18:02
sokadik ember aki ezt mondja, és szerintem igaza is van.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.