Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen: Roth többet írna és turnézna, de nem kap választ a többiektől

Habár az utóbbi időben felreppentek olyan pletykák, amelyek szerint a Van Halen záros határidőn belül kiadhat egy új albumot, szomorú hír a rajongók számára, hogy David Lee Roth énekes nem tud ilyesmiről. A frontember Rolling Stone magazinnak adott interjúja fényében a zenekarban épp olyan furcsa – vagy inkább semmilyen – a kommunikáció, mint az utóbbi másfél évtizedben bármikor.

„Mindenképpen szívesen dolgoznék Eddel új dalokon, de ez még előttünk van. A legutóbbi albumon hallható dalok majdnem mindegyikét az első lemezünk megjelenése előtt írtuk és demóztuk fel. Én tényleg szeretnék egy sor dalt írni Eddel, de eddig még nem találtunk rá időt. Hallod a hangsúlyt", nevetett Roth a Rolling Stone-nak adott interjújában. „Nem vagyok benne biztos, mi jár jelenleg Ed fejében, de arra tippelnék, hogy először a fiával írna dalokat, és abban sem vagyok biztos, merre vezet ez az egész. Mondjuk ki őszintén: Edward és én egyetlen új dalt sem írtunk az utóbbi húsz évben." (Roth itt bizonyára az 1996-os válogatáslemez két közös szerzeményére céloz, mert egyébként inkább harminc évnek tűnik az a húsz – a szerk.)

A Van Halen erre az évre egyelőre még csak pár japán koncertet kötött le. Az énekes az interjúban nem rejtette véka alá, hogy ő bizony szívesen turnézna többet. „Egyelőre semmi nincs a jegyre írva, és ez őszinte csalódás. Mióta is tértem vissza a bandába? Mondjuk, hogy talán hat éve, és még mindig előttünk van Európa, Dél-Amerika és Japán – gyakorlatilag minden a legfontosabb ötven amerikai várost leszámítva. És ismétlem, ez csalódást jelent számomra. Számtalan helyen van közönségünk és jövőnk, de hát a mi történetünkben mindig is sok volt a shakespeare-i elem... Fogalmam sincs, mit hoz a jövő a Van Halen számára az Államokon kívül. Mindig el fogjuk tudni játszani a slágereinket – és mindenki tartsa észben, hogy több slágerünk van, mint Beethovennek vagy Tony Sopranónak –, szóval dicsőséges érzés felmenni a színpadra és eljátszani ezeket, különösen a tesók társaságában. De azt illetően nem tudom, mi fog történni, hogy visszamenjünk oda, ahol megtaláltuk a zenénket."

Roth azt is sajnálja, hogy a csapat vokálmunkájában alapvető szerepet játszott Michael Anthony basszer jelenleg nincs a fedélzeten. „Ednek mindenről megvan a maga víziója. Nem igazán beszéltünk erről, ami megint csalódás, hiszen nem is volt meg az esély arra, hogy az eredeti zenekar alakuljon újjá. A háttérvokálok éppúgy a sikerünk összetevőit jelentették, mint a ritmusszekció vagy egy gitárszóló. Van egy mondás, ami szerint a közönség nem úgy megy haza, hogy a világítást meg a produkciót dudorássza, hanem pontosan, az én szavaimat és dallamaimat. A kezünkben van minden idők vitathatatlanul egyik legnagyszerűbb tenor hangja, ami ott rejlett Michael Anthonyban. A mi kis univerzumunkban az a hang ugyanolyan jellegzetes és azonnal felismerhető, mint a magas hang az Earth, Wind & Fire-ben vagy a Beach Boysban. Mindig is várni fogom azt az újjáalakulást, és mindig is várni fogok arra, hogy írjunk egy sor új dalt. Már felajánlottam a srácoknak, hogy jöjjenek ki ide hozzám, az istenek földjére, és ha nem akarnak idáig elutazni, akkor félúton is jó lesz, mert a cimborám, Konishiki, a korábbi szumóbajnok szívesen a rendelkezésünkre bocsátaná a házát Hawaii-on. Költözzünk ki a természetbe... De egyelőre semmilyen válasz nem érkezett, szóval a reménykedés és a hit nem igazán működő taktikák és stratégiák, hanem sztriptíztáncosok Albuquerque-ből..."

Március 26-án a Warner speciális boxban dobja piacra a zenekar első hat stúdiólemezét. A Van Halen június végén az említett három japán koncerten játszik, de ezen túlmenően egyelőre nincsenek még információk a további idei menetrendről. Egyes források szerint a csapat szinte bizonyosan turnézik majd az Egyesült Államokban.

 

Hozzászólások 

 
+4 #4 Venomádi 2013-02-14 01:19
De most meg lehet nézni a hőn áhított Micheal Anthony lelazult fiatalos rockzenét játszik, amíg ezek játsszák a vén balfasz csotrogányt, akik nem tudnak egy szaros dalt sem írni, vagy csak felemelni a seggüket, pedig ha jól rémlik ők gyújtották fel a nagybetűs zenét a 70-es években. Mi lett ezekkel?
Hát öregítik magukat.
Idézet
 
 
+4 #3 SDMF 2013-02-13 20:45
"a reménykedés és a hit nem igazán működő taktikák és stratégiák, hanem sztriptíztáncos ok Albuquerque-ből"
MEKKORA DUMA!!!!
Idézet
 
 
+5 #2 QRman 2013-02-13 17:03
Igen, ő legalább látja az igazat, de félek, az ilyen nyilatkozatoktó l Eddie hülyét kap, és csak tágul a szakadék...
Idézet
 
 
+5 #1 Venomádi 2013-02-13 15:08
Szánalom az egész, nosztalgiazenek ar, Roth legalább vágja mi újság van a portán. Kis meglepetés...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.