Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mi történne, ha ez lenne az utolsó éved a világon?”

0725billkelliherEgyelőre még csak dalvázlatokkal rendelkezik a következő albumhoz a Mastodon, de abból jó sok van nekik, és valamennyire már azt is sejtik, körülbelül a koncepciónak merrefelé kellene mozognia. Bill Kelliher gitáros elmondásának tükrében igen változatos album várható az atlantai metalosoktól.

„A szövegi koncepcióig eddig még nem jutottunk el, általában az kerül sorra utoljára”, mondta a jövő tavaszra várható új Mastodon album munkálatairól Bill az Artisannak. „Az első lépés mindig az, hogy kellően tökös legyen a zene, ez a legfontosabb, aztán ahogy minden elrendeződik és mindent felveszünk, elkezdünk gondolkodni a szövegötleteken. Ebben is jobbak lettünk egy kicsit az évek során, és szerintem Brann-nek már most is rengeteg elképzelése van az énekdallamokra. De erről egyelőre még korai beszélni, még minden nagyon friss. Vannak ugyan demóink, de még tényleg nagyon nyers mindegyik.”

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a Mastodonnak halvány elképzelése sincs arról, merre indulhatnának el szövegileg. „A halál mindig nagyon jó kiindulópont a történetmeséléshez, ráadásul az a téma, amelyet sokszor érintettünk már a lemezeinken. Sok barátunk halt meg a legutóbbi albumunk megjelenése óta… Még nem vagyok benne biztos, de szerintem most inkább arra az oldalra koncentrálunk majd, ami az élőket mutatja be, illetve azt, mi történne, ha ez lenne az utolsó éved a világon. Ez talán valamennyire érzékelteti, miben próbálunk gondolkodni. A művészet az életre reflektál. Mutattam a múltkor egy riffet Brann-nek, aki azt kérdezte: ez nagyon boldogan hangzik, most boldogok vagyunk? Nem tudom… Én az vagyok. Szóval így dolgozunk, tök egyszerű az egész. Nekem nagyon bejött, ahogy a The Hunter elkészült: nem jelentett teljes irányváltást, de bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk simán csak olyan nótákat írni, amik jól szólnak, és nem kell teljesen ugyanolyan jellegűnek lenniük. Lehetnek a témák egymástól teljesen eltérőek is, mindenféle egységes koncepció nélkül. Most valahol ugyanitt tartunk azzal a nagyjából harminc dalötlettel, amelyeket eddig összegyűjtöttünk.”

A csapat jelenleg a Rockstar Energy Drink Mayhem fesztiválturnén koncertezik az Egyesült Államokban. A Mastodon 2004-es Leviathan mesterművének Island dala a magyar mozikban is látható Monsters University című animációs Pixar-mozi egyik betétdalaként is szerepel.

 

Hozzászólások 

 
#4 gjon 2013-07-27 20:36
porn mustache
Idézet
 
 
#3 Flagellator1974 2013-07-27 10:07
?
Idézet
 
 
+2 #2 pumpika666 2013-07-26 21:14
ujj péter
Idézet
 
 
+1 #1 KoaX 2013-07-26 13:32
herczeg zolika
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.