Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: több Sad But True-verzió a fekete album újrakiadási kampányában

Idén nyáron már harminc éve, hogy megjelent a Metallica fekete albuma. A zenekar méltó módon ünnepli meg a jubileumot: a gigászi remaszterelt újrakiadás mellett egy még grandiózusabb tribute-album jön ki tőlük szeptemberben, és most mindkettőről újabb felvételeket mutattak be.

0622metallica

1991. augusztus 12-én jelent meg minden idők egyik legfontosabb és legsikeresebb albuma, a Metallica Metallica című lemeze, közismert nevén a fekete lemez. A zenekar természetesen méltóképpen emlékezik meg a három évtizedes jubileumról: szeptember 10-én számos különféle verzióban hozzáférhető lesz az album újrakiadása, így többek között 180 grammos dupla vinylen, szimpla és tripla CD-n, illetve digitális formátumokban. A legfanatikusabbak a több mint 24 órányi zenét rejtő Limited Edition Deluxe Box Set kiadványt illeszthetik a kollekcióba: ebben két vinyl, három koncertfelvételeket rejtő vinyl, tizennégy ritkaságokkal – demókkal, nyers keverési verziókkal, interjúkkal, élő anyaggal – teli CD és hat hasonló tematikájú DVD, képeskönyv, passok, litográfiák, pengetők és egyebek kapnak helyet.

0622met

Ha mindez nem lenne elegendő, a zenekar The Metallica Blacklist címmel nagyszabású tribute-ot is kiad, rajta elsőligás világsztárokkal és abszolút ismeretlen előadókkal egyaránt, akik kedvenc ’91-es Metallica-dalaikat játsszák. A listán olyan nevek szerepelnek, mint Miley Cyrus és Elton John, St. Vincent, Jason Isbell, Corey Taylor, Dave Gahan, Darius Rucker, Chris Stapleton, a Volbeat és még sokan mások. A kollekció bevételei száz százalékban jótékonysági célra mennek majd: 50 százalék a Metallica saját alapítványának, az All Within My Handsnek, a maradék 50 százalék pedig az előadók rendelkezése alapján kiválasztott szervezeteknek.

Az Enter Sandman remaszterelt stúdióváltozata, két koncertverziója, két feldolgozás (a Miley Cyrusszal és Elton Johnnal fémjelzett Nothing Else Matters és Juanes Sandmanje), illetve két trailer már korábban megérkezett a kiadványhoz. Most a Sad But True van soron: egy korabeli stúdió- és egy koncertfelvétel mellett két feketelistás feldolgozás is érkezett a fekete lemez legsúlyosabb dalához, az egyik Kirk Hammett nagy kedvencétől, St. Vincenttől, a másik Sam Fendertől.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.