Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: teljes fekete lemez a sitten

Egy egykori dán börtönben is elejétől végéig előadja a fekete albumot a Metallica június 6-án. A horsensi Statsfængsel 1853-tól 2006-ig igazi nehézsúlyú, életfogytig tartó vagy hosszú büntetéseket töltő elítélteknek adott otthont, bezárása óta fesztiváloknak és koncerteknek ad helyet.

A Metallica korábban is játszott már hasonló intézményben, igaz, akkor működő fegyintézetről volt szó: 2003. május 1-jén a kaliforniai San Quentin Állami Börtön elítéltjeinek zenéltek. Itt forgatták le az akkor aktuális St. Anger lemez címadó dalának videoklipjét is.

A Metallica állítólag nem maga találta ki, hogy jövőre teljes egészében játsszák el legsikeresebb albumukat pár koncerten – pláne, hogy a lemez idén volt húsz éves. „A Download szervezői vetették fel a dolgot", magyarázta Lars Ulrich dobos a Kerrang!-nak adott interjújában. „Az a helyzet, hogy ugyan Doningtonban hat éve nem léptünk fel, Nagy-Britanniában minden egyes nyáron játszottunk azóta, így azt szerették volna, hogy ezúttal valami mással készüljünk, és ezt vetették fel. Nekem külön bejön, hogy jövőre huszonegy és nem pont húsz éves a fekete album."

Lars szerint a csapatnak egyáltalán nem jelent majd gondot a felkészülés – még úgy sem, hogy az 1991-es lemezről két dal, a Don't Tread On Me és a The Struggle Within korábban sosem hangzott el élőben. „Nyilván újra kell majd tanulnunk ezeket, de hogy őszinte legyek, egy olyan nótát, mint a The Struggle Within, sokkal egyszerűbb leporolni, mint mondjuk a The Frayed Ends Of Sanityt lenne..."

A zenekartól eddig az alábbi hét bejelentett 2012-es európai állomáson várható teljes fekete album:

Május 23 – Oslo, Vallehovin
Június 01 – Nürnberg, Rock Im Park
Június 02 – Nürnberg, Rock Am Ring
Június 06 – Horsens, State Prison
Június 09 – Donington, Download
Június 10 – Nickelsdorf, Nova Rock

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.