Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: százezer mexikói rajongó előtt debütál az új gigaszínpad

Újabb diadaljelentéseknek örülhet a napokban a Metallica legénysége: a csapat három mexikóvárosi koncertjére mindössze másfél óra alatt fogyott el az összesen 60 ezer belépő, az idén speciális bulikon ünnepelt fekete album pedig ott van a tíz olyan lemez között, amelyek a legtöbb időt töltötték el az amerikai listákon.

A Metallica az eredeti tervek szerint három koncertet adott volna Mexikóvárosban augusztus első napjaiban, 1-jén, 2-án és 4-én a Sports Palace nevű arénában, ám az összesen 60 ezer belépő mindössze másfél óra alatt elfogyott, így most két újabb dátumot iktattak be augusztus 6-ára és 7-ére ugyanoda. Alappal feltételezhető, hogy e két buli is gyorsan sold out lesz...

Az augusztusi mexikói koncertek azért bírnak kiemelt jelentőséggel a csapat életében, mert itt debütál majd a Metallica új színpada, amit minden eddiginél grandiózusabbnak és látványosabbnak ígérnek: a 42x15 méteres színpad a kiszivárgott információk szerint kolosszális látványelemeknek ad majd helyet a zenekar összes korszakából, és további különösen izgalmas vizuális show-összetevőket is ígérnek. A csapat évek óta dolgozik ezen a bizonyos színpadon, így Mexikóvárosban Metallica-történelmi eseménynek lehetnek majd szemtanúi a rajongók.

A bandához kapcsolódó további hír, hogy elkészült az az összesítés, amely minden idők Amerikában leghosszabb ideig kelendő albumait tartalmazza. A listán a Metallica 1991-es fekete lemeze megosztott nyolcadik helynek örülhet az Enigma szintén azévi MCMXC a.D. albumával, miután mindkét kiadvány 282 héten át tanyázott a Billboard Top 200-ban. Érdekesség, hogy e két anyagot és egy musicales válogatást leszámítva az előkelő helyezettek között 1973-as a legfiatalabb album, igaz, ez történetesen a listán 800 hétig szereplő rekorder, a Pink Floyd The Dark Side Of The Moonja.

A Metallica nyári európai koncertjein elejétől végéig előadandó fekete album az utóbbi két évtized legnagyobb példányszámban eladott albuma az Egyesült Államokban, mára már csak amerikai eladásai is megközelítették a 16 milliót. Emellett évről évre ez a legkelendőbb, úgynevezett catalog album is: e kategóriába azon tizennyolc hónapnál régebbi lemezek esnek, amelyek már kizuhantak a Billboard Top 100-ból.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Kristof15 2012-03-27 20:11
Elvileg ezen a gigaszínpadon lesznek felvéve a 3D-s mozihoz az élő anyagok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.