Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: az Agnostic Front ihlette a lemezcímet?

Közismert anekdota, amely szerint a Metallica gitárosai közvetlenül a Ride The Lightning felvételei előtt alaposan áttanulmányozták a Trouble gitárbeállításait egy San Francisco-i koncert után, Roger Miret, az Agnostic Front énekese pedig most arról is beszélt egy interjúban, honnan nyerhettek inspirációt James Hetfieldék az 1988-as …And Justice For All anyag címéhez.

Az Agnostic Front 1987-es Liberty And Justice For… albumának kiadása megelőzte a Metallicát, és kizárt, hogy Hetfieldék ne tudtak volna a dologról, ráadásul a két anyag címének hasonlósága a maga idejében is téma volt a rajongók körében, a New York-i hardcore hősök sok híve neheztelt is a thrasherekre a dolog miatt. Roger Miret, a Front énekese szerint azonban haragra nincs ok.

„A Los Angeles-i Fenders Ballroomban játszottunk, és Kirk Hammett lejött a bulira már nem is emlékszem, kivel”, mondta Miret az Artisannak. „Dumálgattunk mindenféléről, együtt lógtunk a backstage-ben. Mondtam neki, hogy épp az új lemezünket reklámozzuk, ő meg megkérdezte, melyik az, mire Stig (Vinnie Stigam gitáros) adott neki egyet a Liberty And Justice For… albumból. Hat hónappal később pedig kijött a Metallica új albuma …And Justice For All címmel. Mi megelőztük őket, adtam én is Kirknek matricát meg mindent, szóval szembesülhetett a dologgal. De ez nem nagy cucc… A Metallica amúgy is azon csapatok közé tartozik, akiknek mindig is nagyon szerettem a szövegeit. Rengeteg társadalmi és politikai ügyről írtak, és csupa jó szöveget. Ugyanazt mondták, amit mi, csak nagyobb tömegeknek, és ez rendben is van, teljesen rendben.”

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Béla 2012-09-03 17:29
Géza cool!
Idézet
 
 
+10 #2 Géza 2012-09-03 15:47
Én meg azt hallottam, hogy Hetfield vett egy Energizer 9V-os energiaforrást, majd azután írta meg a BATTERY-t!!!
Idézet
 
 
+10 #1 GTJV82 2012-09-03 15:25
Nagyon korrekt nyilatkozat!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.