Shock!

április 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meshuggah: ami a MiG-25-ös csövén kifér...

Kevésbé klinikai, élettelibb és lélegzőbb lesz az új Meshuggah album, mint a svédek utolsó néhány nekifutása – mondják a svéd extrém metalosok az aktuális interjúkban. A lemeznek egyelőre nincs megjelenési dátuma, de valószínűleg csak 2012-ben jön majd ki.

„Régóta dolgozunk egy új lemezen", mondta Fredrik Thordendal gitáros a Guitar Worldnek. „Nagyon izgatott vagyok emiatt... Mindig próbálunk változtatni a dalszerzési módszereinken, hogy izgalmas maradjon a dolog, de a legutóbbi albumukon elég messzire távolodtunk a zenekari munkától. Most megint mindenki együtt dolgozik. Minden stúdióban töltött napon játsszuk a dalokat, utána feldemózzuk őket, otthon mindenki kianalizálja a felvételt, aztán másnap megpróbáljuk közösen még jobbá tenni. Éppen emiatt gondolom úgy, hogy az eddigi legjobb albumunk készül." Thordendal egyébként ismét speciális cuccokkal kísérletezik a stúdióban: új erősítőinek csövei egy eredeti MiG-25-ösből valóak, így az erőteljességgel biztosan nem lesz gond.

Egy másik interjúban Tomas Haake dobos úgy fogalmazott: a következő Meshuggah lemez kevésbé lesz klinikai, mint az előzőek. „Ezúttal nem akarunk olyan mélyen beleásódni abba, hogy minden egyes apró ütem szuperfeszes legyen, sokkal inkább a dalok lüktetésére koncentrálunk, és megengedjük, hogy néhány kisebb hiba is átcsússzon a rostán. Így kissé élettelibbek lesznek a számok."

A Meshuggah-hoz kapcsolódó bulvárvonalas hír, hogy Haake januárban vette feleségül jegyesét, Ida „Evileye" Stenbackát, aki szintén zenész, a csajokból álló Crucified Barbara tagja. A csapat utolsó lemeze, az obZen 2008-ban jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 M 2011-07-25 18:15
".....új erősítőinek csövei egy eredeti MiG-25-ösből valóak..."
na ez metal :):)
várós lemez.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.