Shock!

december 06.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Megvesszük az egészet, és mindenkit kirúgunk"

Miközben a fél világ azt találgatja, vajon ott lesz-e az eredeti Guns N' Roses az április 14-ei Rock And Roll Hall Of Fame gálán Clevelandben, vannak zenekarok, akiknek semmit sem számít a beiktatás. A KISS például magasról tesz rá, miután röhejesen sokszor jelölték őket a ceremóniára, de egyszer sem jutottak be a dicsőségcsarnokba...

A KISS-t számtalanszor jelölték a Rock And Roll Hall Of Fame-be iktatandók közé, ám mindig lecsúsztak a dologról – idén zsinórban tizenharmadszorra estek ki az illetékesek rostáján. Ezek után nem csoda, ha a zenekar ma már meglehetősen cinikusan áll a gálához. „Ez az egész egy vicc lett mára", magyarázta Gene Simmons a Rolling Stone-nak. „Gondolkodtunk rajta, és egyszerű a válaszunk: megvesszük az egészet, és mindenkit kirúgunk... De most komolyan: a rajongók számára, illetve egy Rock And Roll Hall Of Fame-nek nevezett hely számára is sértés, hogy Madonnát vagy a Blondie-t beiktatták, a faszom sem tudja még, milyen más egyéb diszkóelőadókkal egyetemben... Nekik a Dance Hall Of Fame-ben lenne a helyük, hiszen erről szólnak: elismert dance- és diszkóelőadók, semmi közük a rock'n'rollhoz."

Simmons egy másik interjúban hozzátette: a KISS-nek semmit sem számítanak a hasonló trófeák, hiszen a rajongók már egyértelműen eldöntötték, ki bérel magának tartósan helyet a zenei színtéren, és ki nem. „A díjaink a lemezboltok K szekcióiban vannak. Minden egyes alkalommal, amikor valaki KISS lemezre vagy koncertjegyre költi a nehezen megkeresett pénzét, nos, ez számunkra a kitüntetés." Paul Stanley egyetért fő kollégájával. „Ha Muhammad Alira gondolsz, bajnokként gondolsz rá. Eszedbe sem jutnak a vereségei, pedig ő is veszített. Magunkra is így szeretek gondolni. Senki sincs örökké a csúcson, de ki volt a legtovább bajnok?", tette fel a nagy kérdést Paul a The Pulse Of Radiónak.

A KISS karrierje során eddig több mint 100 millió lemezt adott el, és a '70-es években olyan hatást gyakoroltak az amerikai rockszíntérre, ami csakis a három nagy brit hard rock/metal úttörőével (Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple) emlegethető egy lapon. Ennek ellenére a banda kortársai közül gyakorlatilag már minden nagy beiktatásra került a Rock And Roll Hall Of Fame-be az Aerosmith-től kezdve Alice Cooperen át egészen a ZZ Topig.

A KISS nyáron a Mötley Crüe társaságában turnézik az Egyesült Államokban. Addigra minden bizonnyal új nagylemezük, a már elkészült Monster is a boltokba kerül.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Nűnű 2012-03-30 18:00
Sosem voltam oda a Kiss zenéjéért, meg egy csomó mindenért, mai körülöttk van, de ha ők nem tagjai a Rock'n'Roll hírességeinek, akkor szerintem senki, legfeljebb Elvis Presley, aztán kész.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.