Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megvan Jeff Loomis utódja

..., igaz, nem a Nevermore-ban, hanem az újjáalakult Sanctuaryben, ahol Shannon Sharp lett az új másodgitáros Lenny Rutledge mellett. A muzsikus korábban nem zenélt ismert csapatokban, így leginkább csak a Metalguitarist.org egyik moderátoraként lehet ismert sokak számára. Sharp a szeptemberi ProgPower USA XII fesztiválon debütál majd Warrel Dane-ékkel.

Seattle egyik legendás power metal bandája, a Warrel Dane énekes és Jim Sheppard basszusgitáros alapította Sanctuary hosszú szünet után tavaly tavasszal alakult újjá, és idén januárban adta első koncertjét a seattle-i El Corazon klubban. A banda a '80-as évek második felében két klasszikussá érett power/thrash lemezt jelentetett meg, az 1988-as Refuge Denied-ot és az 1990-es Into The Mirror Blacket, de a grunge az ő lehetőségeiket is elvágta. A zenekar romjain ezt követően alakult meg a Nevermore. Utóbbi banda idén áprilisban robbant szét, amikor Jeff Loomis gitáros és Van Williams dobos bedobták a törölközőt.

A Sanctuary akár már idén megkezdheti egy új lemez felvételeit, amit Warrel Dane monumentálisként jellemzett. „Lenny Rutledge olyan fantasztikus thrasht írt, ami kettévágja az emberek agyát!”, mondta nemrég egy interjúban az énekes. A lemez címe a mostani tervek szerint The Year The Sun Died lesz, és inkább az Into The Mirror Black rokona lesz, mint a Refuge Deniedé. A csapat ugyanakkor a csapat ízig-vérig 2011-es produkcióban gondolkodik, tehát nem merül ki puszta múltidézésben a dolog, és Warrel ismét megereszt majd néhányat azokból a magasakból, amik a Nevermore-ra sosem voltak jellemzőek. Shannon Sharp számára mélyvíz lesz a Sanctuary, hiszen a banda utolsó másodgitárosa Jeff Loomis volt, aki játszott is a reunion koncerteken. Vagyis a tét nem kicsi.

A ProgPower USA XII fesztivált szeptember 14. és 17. között rendezik meg Atlantában. A monstre eseményen a Sanctuary mellett ott lesz még többek között a Therion, az Evergrey, Ihsahn, a Vanden Plas, a While Heaven Wept, a Labyrinth és a Mob Rules.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.