Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megújult felállásban, a Pearl Jam eredeti dobosával tér vissza a Candlebox

0320candleboxDisappearing In Airports címmel jelenik meg április 22-én a seattle-i Candlebox új, hatodik nagylemeze. Az album első két dala, a Vexatious és az I've Got A Gun máris meghallgatható.

Aki a '90-es évek derekán, a grunge-korszakban nézte az MTV-t, bizonyára találkozott a Far Behind című szomorkás-kirobbanó himnusszal, amely a maga idejében nagyon komoly slágernek számított az Egyesült Államokban, és sikere farvizén több mint 4 millió példányban ment el a tengerentúlon a Candlebox 1993-as bemutatkozó lemeze. A zenekar ezekben az években turnézott többek között a Metallicával is, és két további, már mérsékeltebben fogyó, de azért Amerikában elég sikeres lemezt készítettek, az 1995-ös Lucyt és az 1998-as Happy Pillst. Ezután több mint fél évtized szünet következett, de aztán a 2000-es évek közepén ismét összejöttek, és azóta két nagylemezük jött ki, a 2008-as Into The Sun, illetve a 2012-es Love Stories & Other Musings. Most pedig itt a folytatás is Disappearing In Airports címmel, amely a Pavement gondozásában jön ki április második felében.

A zenekar jelenlegi tagsága egyébként igen alaposan átalakult a legutóbbi lemezhez képest, és a korai felállásból ma már egyedül Kevin Martin énekes/gitáros játszik a Candleboxban. Ugyanakkor rajta kívül itt van egy másik Seattle-veterán, Dave Krusen is, aki annak idején már játszott a bandában egy ideig a '90-es évek végén, de mégis arról híres elsősorban, hogy ő dobolta fel a Pearl Jam Ten albumát. Rajtuk kívül szintén ismerős arc lehet a tábornak Adam Kury basszer, aki 2007-ben csatlakozott a zenekarhoz, Mike Leslie és Brian Quinn gitárosok pedig tavaly kerültek be a képbe. Az új album producerei Carson Slovak és Grant McFarland voltak.

Az első két új dal máris meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Dead again 2016-03-20 19:17
Na, erre kíváncsi leszek!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.