Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mégsem kell Running Wild nélkül élnünk

Nem tartott sokáig minden germán heavy metal zenekarok leggermánabbikának feloszlása: habár a 2009-es Wacken Fesztiválon a Running Wild elvileg letette a lantot, áprilisban Shadowmaker címmel mégis új nagylemezt jelentetnek meg az SPV/Steamhammer gondozásában.

„Amikor 2009 tavaszán a Running Wild végéről beszéltem, mindent teljesen komolyan gondoltam”, mondja a banda főnöke, Rolf Kasparek, azaz Rock’N’Rolf énekes/gitáros. „Tényleg szükségem volt egy kis szünetre, és őszintén szólva még 2011 januárjában sem tudtam volna elképzelni, hogy valaha is úgy érezzem: ismét Running Wild lemezt akarok készíteni. Amikor azonban elérkezettnek tűnt az idő egy best of válogatáshoz, amelyre négy új számot is fel szerettem volna tenni, rájöttem, mennyire élvezem megint a dalszerzést. Innentől kezdve már csak egy kis lépés választott el egy teljesen új nagylemeztől.”

A Shadowmakerre tíz új dal kerül majd, köztük olyanok, mint a címadó, a Piece Of The Action vagy a nyolc perc feletti Dracula eposz. „Különleges album ez számomra, mert egyáltalán nem volt rajtunk nyomás, feszes ütemterv vagy bármi hasonló. Tisztán hallható az anyagon, hogy ez a nyugodt légkör mennyit számított: így minden idők egyik legerősebb Running Wild nagylemeze készülhetett most el”, fogalmaz Rolf. Egyelőre nem tudni pontosan, kikkel dolgozott a főnök a friss anyagon, de bizonyára hamarosan ez is kiderül.

A Running Wild elődje 1976-ban kezdett zenélni, első lemezük 1984-ben jelent meg Gates To Purgatory címmel, fénykorukat azonban az 1987-es Under Jolly Rogerrel kezdődő korszak jelentette. A banda híres kalózos imázsa is ekkorra alakult ki. A Rock'N'Rolf által vaskézzel vezetett zenekar a '80-as évek második felében egész Európában hatalmas kultusznak örvendett, és nemcsak a német nyelvterületeken, hanem a keleti blokkban, így Magyarországon is hihetetlenül népszerűnek számítottak. Legsikeresebb albumuk az 1989-es Death Or Glory volt. A metal háttérbe szorulásával a következő évtizedben ők is jelentősen visszaestek, de – az állandóan változó felállás dacára – otthon, Németországban ekkoriban is sikeresek maradtak. A heavy metal underground újjáéledése a '90-es évek végén Running Wildnak is kedvezett, de a csapat viszonylag keveset koncertezett, nem használták ki igazán az adódó lehetőségeket, majd egyre inkább a háttérbe húzódtak. Utolsó stúdióalbumuk Rogues En Vogue címmel jelent meg 2005-ben. A wackeni búcsúkoncertről készült DVD idén júliusban került a boltokba The Final Jolly Roger néven.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.