Shock!

augusztus 14.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megkezdte a felvételeket Portnoy, Sheehan és Kotzen

Megkezdte a felvételeket Mike Portnoy, Billy Sheehan és Richie Kotzen még mindig név nélküli projektje, amelyben eredetileg John Sykes énekelt és gitározott volna, ám a dobos és a basszer végül megelégelték az állandó halogatást, és inkább Kotzen mellett döntöttek.

A Los Angeles-i stúdiózás kezdetéről – természetesen… – Portnoy tett közzé nyilatkozatot, amelyben hangsúlyozza, hogy a felvételekhez amolyan bonhames alapkonfigurációra egyszerűsítette le a dobfelszerelését, és ezen a téren is a zene megkívánta old school szellemiséget követi. „Zeneileg klasszikus rockról van szó. Gondoljatok a Led Zeppelinre, a Creamre, Jimi Hendrixre, a Grand Funk Railroadra, a Deep Purple-re olyan modernebb ízekkel, mint amik a Soundgardenre, az Alice In Chainsre, Lenny Kravitzre vagy a Black Crowesra jellemzőek”, írja Mike. A hármasfogat a már az év elején elkészített nyolcszámos demófelvételek kielemzésével kezdte meg a munkát, és az egyik elsőként megszületett, Move On munkacímű nótához egyből új refrént írtak, és hozzáadtak egy alapos, szólógazdag jamet is a végéhez. A teljes anyag analizálását követően a munka a dobalapok rögzítésével folytatódik majd. A megjelenés egyelőre még csak nem is körvonalazódik, de nem lepődnénk meg, ha a banda még az év eleje előtt kihozni az albumot…

Mike és Billy (a képen) október 19-én Budapesten is fellép Tony MacAlpine és Derek Sherinian társaságában. Aktuális interjúnkban a dobos többek között természetesen a Kotzen-féle trióról is beszél.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Tamas 2012-08-06 20:49
Szeritnem ő ilyen személyiség, be is vallja, hogy örökmozgó, nem tud lazítani, otthon ülni sokat. A Dreamben is az volt. Arra mostanában sajnos nincs esély, hogy visszatérjen, Viszont én a Mobot nagyon szeretem, a Flying Colors album sem lett rossz, szóval azért én érdeklődve várom a projectjeit mindig.
Idézet
 
 
+4 #1 Farkas J László 2012-08-06 13:33
Mindig nagy öröm egy rock/prog-rock/metal fanatikusnak, ha Mike Portnoy egyik újabb projektjéről hall, de nekem kicsit erőltetett már ez az "öreges-rock" felfogás. Nekem úgy tűnik, hogy aprópénzre váltja magát ez a tehetséges zenész ezzel a sok ideiglenes örömzenéléssel. Billy Sheehannel pedig aztán igazán izgalmas dolgokat lehetne muzsikálni. Ha valóban a Black Crowes-ra fog a zene hajazni, akkor ebbe én bele sem fogok fülelni. Az Adrenaline Mob már egy valamire való igazi banda képét/hangját tükrözi a legutóbbi lemezzel. Vissza kéne takarodni végre a Dream Theaterbe, és nyomni azt, ami jól áll neki. De ez csak az én pillanatnyi véleményem volt, ettől függetlenül élvezem amit Portnoy csinál, csak ez a Kotzen féle blues alapú gitározás-dalszerzés nem az én asztalom.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.