Shock!

április 14.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megjelent és végighallgatható a Helloween új albuma

Június 18-án, címként simán csak a zenekar neve alatt jelenik meg a Helloween új nagylemeze, és most végig is lehet hallgatni. A zenekar jövőre Budapesten koncertezik a Hammerfall vendégeskedésével.

0312helloween

Új albummal jelentkezett a mai napon a Helloween hétfős Pumpkins United felállása, azaz Andi Deris és Michael Kiske énekesek, Michael Weikath, Kai Hansen és Sascha Gerstner gitárosok, Markus Grosskopf basszusgitáros és Dani Löble dobos. A Helloween című lemezt Charlie Bauerfeind és Dennis Ward stúdiós közreműködése mellett készítette el a zenekar Hamburgban, méghozzá teljesen analóg módon, a '90-es években használt felszerelésekkel, illetve a néhai Ingo Schwichtenberg dobcuccán.

„Hét zenész hihetetlen egymásra találása révén született a lemez, akik barátként, sőt, családként dolgoznak, és olyasmit hoztak létre, amit senki sem tartott lehetségesnek", mondja Weikath. „Mintha csak felébrednél, de a csodálatos álom még mindig folytatódna." „Igazán érzelemgazdag volt harminc évnyi távollét után ismét a régi társaimmal stúdiózni, de közben teljesen másmilyen is az idézőjeles új srácok miatt", így Hansen. „A különböző, egyenként, saját jogon is erős egyéniséggel rendelkező dalszerzők közös munkája nagyon különlegessé tette ezt az albumot. Egyéni keverék, amely a zenekar történetének minden fejezetéből merít."

helloween_cA lemez borítóját Eliran Kantor készítette, és az alábbi dalok kerülnek rá fel:

01. Out For The Glory
02. Fear Of The Fallen
03. Best Time
04. Mass Pollution
05. Angels
06. Rise Without Chains
07. Indestructible
08. Robot King
09. Cyanide
10. Down In The Dumps
11. Orbit
12. Skyfall

A lemez most hivatalosan végighallgatható.

A Helloween Pumpkins United turnéja hatalmas siker volt, a zenekar 2017 ősze és 2018 decembere között összesen hatvankilenc koncertet adott harminckét országban – köztük Magyarországon is –, amelyeken több mint egymillió ember nézte meg őket. A turnénak magyar állomása is lesz, ezt azonban már kétszer is elhalasztották. Most végre tudjuk a remélhetőleg végleges dátumot: a United Forces néven futó koncertsorozat 2022. április 26-án éri el a Papp László Sportarénát, és – az első alkalomra meghirdetett Dirkschneider helyett – a svéd Hammerfall játszik majd a Helloween előtt. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#4 fehérfarkas 2021-06-21 21:00
Idézet - Equinox:
Mindenből annyi van benne, ami kell, mindhárom énekest kihasználják, gyakran egyazon dalon belül is, igazi csapatmunka. Évlemeze? Az élmezőnyben biztosan


Szerintem is zsneiális az új lemez. 3 énekes és 3 gitáros, de nem egymás rovására, hanem mindegyik azt énekli és gitározza, ami a legjobban megy neki. Az ego és a régi sérelmek félretéve, helyette igazi zenei profizmus és csapatmunka.

Ez a lemez azt mutatja meg, hogy milyen lett volna a Helloween a Keeper lemezek UTÁN a Pink Bubbles és a Chameleon HELYETT, ha nincsenek a személyi problémák, nincsen Hansen kilépése, nincsen Kiske akusztikus mániája, nincsen a zenekar akkori kreatív alkotótevékenys égét nehezítő éveken keresztüli bírósági pereskedés: gyorsaság, erő, dinamika, nagyívű kórusok, dallamos ikergitárszóló. Olyan, amilyennek a Pink Bubblesnek és a Chamelonnak kellett volna lenniük (ezzel nem leszólom azokat, csak tényt állapítok meg).

Persze azért az új lemez a Keeper… korszakot igencsak megidézi. Nem annak az utánzata, nem egy közönséges replika, hanem hangulatában és hangzásában hozza vissza azokat az éveket.
A hangzást nem véletlenül írom, ugyanis a lemezt nem a manapság szokásos digitális módon, hanem a 80-as évekbeli analóg technikával vették fel.
Sőt, a dobos Dani Löble a zenekar eredeti ütősének, Ingo Schwichtenbergn ek (R.I.P.) a dobszerkóján játszotta fel a lemezt, ezzel is tisztelegve előtte.
Így az eredeti ötösből mind az 5-en itt vannak: 4-en ténylegesen (Hansen, Kiske, Weiki, Markus), és az 5. eredeti tag Ingo (RIP) pedig lelkileg és dobszerkóilag.

Ja és a lemez egyik legjobb dala a csak bónuszként kiadott Golden Times, ami simán felkerülhetett volna a Keeper 2 lemezre az Eagle, March és Save Us mellé:
https://www.youtube.com/watch?v=g4uAWJn3mWY&t=1s
Idézet
 
 
#3 Equinox 2021-06-20 22:00
Mindenből annyi van benne, ami kell, mindhárom énekest kihasználják, gyakran egyazon dalon belül is, igazi csapatmunka. Évlemeze? Az élmezőnyben biztosan
Idézet
 
 
#2 az est győztese 2021-06-20 21:01
Jó kis fütyülhető családi metál.
Idézet
 
 
#1 Dj Pap, a lemezlovas 2021-06-18 12:11
Az utóbbi évek legjobban várt heavy-metal lemeze.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.