Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Vinnie Paul

Tragikus hirtelenséggel, 54 évesen elhunyt Vinnie Paul, a Pantera és a Damageplan volt, illetve a Hellyeah jelenlegi dobosa.

0623_vinniepaul_1

Vince Paul Abbott a Pantera alapítója volt öccsével, a 2004-ben meggyilkolt Dimebag Darrell-lel együtt. Jellegzetesen groove-os, egyszerre laza, technikás dobolásával iskolát teremtett a műfajban. Halálával végleg tovaszállt annak esélye, hogy valaha is színpadon lássuk még valamilyen formában a '90-es évek legfontosabb metalzenekarát - igaz, öccse nélkül, illetve Phil Anselmóval és Rex Brownnal ápolt rossz viszonya miatt Vinnie évek óta következetesen ki is zárta ennek lehetőségét. A dobos épp egy új Hellyeah-lemezen dolgozott társaival, de több vendéglátóipari és turnélogisztikai vállalkozást is működtetett fő lakóhelye, Las Vegas környékén.

Természetesen nem csak mi fogadtuk megdöbbenéssel a váratlan és lesújtó hírt. A részvétnyilvánítások és személyes megemlékezések érthető módon azonnal özönleni kezdtek Vinnie Paul barátaitól és kollegáitól:0623_vinniepaul_2

Sebastian Bach: "Nyugodj békében, Vinnie Paul! Add át mindannyiunk üdvözletét Dime tesónknak! Szeretünk, és azt kívánjuk, bárcsak még mindig itt lehetnél! Túl korán mentél el, haver! Köszönet a zenéért, és ami még fontosabb, a harmincévnyi szüntelen barátságért! Milyen ritka az ilyesmi ebben a bizniszben! Nagyon fogsz hiányozni!"

Paul Stanley: "Nagyon elszomorított Vinnie Paul halálhíre. Imádtam, amikor a Panterával közösen csináltunk bulikat és az utóbbi években Vinnie-nek az összes KISS-bulin bérelt helye volt. Nyugodjon békében és részvétem a családjának!"

Dave Mustaine: "Belgiumban épp arra a hírre ébredtem, hogy a barátom, Vinnie Paul elment. Egy újabb metal-hős, aki túl hamar távozik. Add át üdvözletemet Darrellnek! Nyugodj békében, drága barátom!"

Chris Adler: "Vinnie... Ezerszer elmondtam neked, hogy nem csinálnám, amit csinálok, ha nem változtattad volna meg a világot. Voltam annyira szerencsés, hogy megismerhettelek emberként és igaz barátként. Miattad jól éreztem magam a bőrömben. Miattad..."

Mike Orlando: "Egyszerűen nincsenek szavak, hogy kifejezzem, mennyire elkeserített Vinnie Paul halálhíre. Egyike a legkedvesebb, két lábbal a földön járó úriembereknek ebben a szakmában, akit a barátomnak nevezhettem. Abszolút megtiszteltetés volt veled turnézni és a színpadon osztozni. RIP!

A tragédia okát és körülményeit egyelőre nem közölték. További részletek remélhetőleg hamarosan. Vinnie-ről jövő hét elején egy bővebb, személyes összeállításban is megemlékezünk.

hellyeah_k2015_04

 

Hozzászólások 

 
#33 cápaidomár 2018-07-24 14:12
Egyből szívrohamra gondoltam. Annyi szarságot cipelt magával Vinnie. És nyilván az életmódja sem lehetett éppen aszketikus. Nyugodj békében, Vinnie!
Idézet
 
 
+5 #32 Thasaidon 2018-06-24 18:22
Idézet - Starlight Express:
Keresni kellett volna egy új énekest az idióta Phil helyére és folytatni, ezzel Dimebaget is megmentették volna. Ha Vince és Tommy nélkül is működött a Mötley Crüe, akkor ez is megért volna egy próbát.


Csak szerényen és mellékesen jegyezném meg -- Vinnie Paul nyugodjon békében, mindig példaértékűek számomra azok az emberek, akik annyiféle projektet pörgetnek, mint ő --, hogy talán nem a bandatagoknak kellene felróni, ha néhány elmesérült nem tudja helyén kezelni a világ dolgait és fegyverhez nyúl.

Kíváncsian várom a megemlékező cikket.
Idézet
 
 
+13 #31 pumpika666 2018-06-24 11:19
Idézet - Starlight Express:
Keresni kellett volna egy új énekest az idióta Phil helyére és folytatni, ezzel Dimebaget is megmentették volna. Ha Vince és Tommy nélkül is működött a Mötley Crüe, akkor ez is megért volna egy próbát.

ott volt a damageplan és nem működött, az "idióta" phil nélkül nem volt ugyanaz a sztori, ez nem a mötley crüe-szint, hanem beatles, led zep-szint, tényleg csak azzal a 4 emberrel működött a képlet, bárki más csak rontott volna rajta
Idézet
 
 
+5 #30 Seiko6309 2018-06-23 20:53
Most olvastam, hogy álmában érte a halál. Szerencsésvagyo k, hogy láttam őket 1998 ban. Életem legjobb koncertje volt azóta is.
Idézet
 
 
-30 #29 Starlight Express 2018-06-23 19:54
Keresni kellett volna egy új énekest az idióta Phil helyére és folytatni, ezzel Dimebaget is megmentették volna. Ha Vince és Tommy nélkül is működött a Mötley Crüe, akkor ez is megért volna egy próbát.
Idézet
 
 
+7 #28 Ps026245 2018-06-23 18:01
Vinnie és Dime olyanok voltak a Panterának, mint Tony és Geezer a Sabbathnak, KK. Downing és Glenn Tipton a Priestnek, Blackmore és Dio a Rainbow-nak, vagy mint Paul McCartney és John Lennon a The Beatlesnek.
Nélkülük egyszerűen nincs tovább!
Idézet
 
 
+5 #27 Piedóne a zsalu 2018-06-23 17:55
Mivaaan????
Ez most villámcsapáskén t ért... :( Ezt nem hiszem el!
Bazmeg, nincsenek szavak.... R.I.P.
A Metallica mellett a Pantera a másik örök kedvenc.
Idézet
 
 
+22 #26 Szőlő 2018-06-23 17:16
44 éves vagyok. Tizenévesen élesbe kaptuk a cowboys/vulgar/far beyond hármast. Csak pislogtunk. Földöntúli feszesség, és mindent leszarós életérzés volt bennük. 4 tökkelütött hülyegyerek, akik zsenik. Füvezés, piálás és a groove istentelen ereje.
Titkon reménykedtem......Zakk elvileg benne lett volna, Kerry sem mondott soha nemet....jó, eljátszottam a gondolattal, Vinnie, Fülöp,Rex, Kerry és Zakk. Nem új pantera, csak valami pár bulis dolog. Ez az egész pantera dolog nem ért normálisan véget. Faszom, könnyezem.
Idézet
 
 
+5 #25 Zoli 2018-06-23 17:09
Csak most olvasom és nagyon szomorú vagyok. Láttam a budapesti Pantera koncertet, és dedikáltattam a far beyond driven cd-t a nyugatinál. Ennyi maradt, meg a lemezek. Tudtam hogy inni fogok ma...R.I.P. Vinnie!
Idézet
 
 
+3 #24 lcs 2018-06-23 16:14
Nyugodj békében, Vinnie! Dime-mal meg mutassátok meg - bárhol is vagytok - mi az a tökös metál! \m/ Örülök, hogy láthattalak élőben 2015-ben a Barba Negrában. Tolok egy jóféle whiskey-t az egészségedre!
Idézet
 
 
+6 #23 miso 2018-06-23 16:01
Atyaég.....ez nem lehet, elment a tesója után :((((

A Pantera örök kedvenc, zseniális banda voltak.

RIP Vinnie :(
Idézet
 
 
+2 #22 Igor Igorovics 2018-06-23 15:47
Jó szar nap volt ez a mai... Erre meglátom ezt a hírt.... Na ne... Az egész világ el van baszva... Only the good die young. Ez most külön értelmet nyer számomra, sajnos. Rest In Peace, Vinnie! :(((
Idézet
 
 
+23 #21 RobertThorn 2018-06-23 15:36
Ebben az egész Pantera sztoriban az amúgy is jelen lévő tragédiát azt teszi még tragikusabbá, hogy ez is úgy ért véget, hogy nincs benne feloldás. Úgy vált szét a zenekar, hogy fújtak egymásra, s hiába telt el 15 évnél is több idő, nem beszélték meg egymással (mármint főleg Anselmo és Vinnie) a problémákat. :(
Nem kellenek ilyenkor a régi időket is túlszárnyaló összeborulások, közös lemezek/turnék (akár full eredeti tagokkal, akár majdnem teljesen eredeti felállásban), noha a tapasztalat az, hogy soha senki nem szokta az ilyesmit annyira bánni, ha mégis megtörténik. Csak legalább az sikerüljön, hogy képesek baráti hangnemben, udvariasan, tisztelettel egymás felé fordulni, tudjanak egy légtérben megmaradni, egymásra őszintén mosolyogni, tudjanak a sok súlyos szarság után mégis a sok pozitív emlékből erőt meríteni ahhoz, hogy megbékéljenek egymással.
Egy Maiden, egy Sabbath, egy Cannibal Corpse, egy Killswitch, és még sok-sok más zenekar is túlléptek a sérelmeken. Fáj a szívem, hogy a Panteránál még az utolsó utáni lehetőségek sem sikerültek. :((
Most már _tényleg_ nincs tovább. 14 év után újra megszólal a Van Halen csatakiáltás, csak mi, akik itt maradtunk, nem fogjuk hallani.

Na megyek, teszem is fel szép sorban a Pantera vinyljeimet..
Ha egy marslakó idejönne és megkérdezné, mi az a groove metal dobolás, _csak és kizárólag_ Vinnie témákat mutatnék neki. Kizárt hogy utána további kérdése legyen.

Szóval szia Vinnie, és jó jammelést odafent/odalent Dime-mal!
Idézet
 
 
+2 #20 Tulus 2018-06-23 15:13
Nyugodj békében Vinnie :(
Idézet
 
 
+2 #19 Wendiii 2018-06-23 15:08
Nem találok szavakat. :( Én későn és lassan szerettem meg a Panterát, de a testvérpár mindig benne volt nálam a Top 5-ben. A Nagy Égi Zenekar egy újabb legendás taggal bővült. :(
Legyen könnyű a föld Vinnie.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.