Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Randy Rampage

0815_randy_rampageAugusztus 14-én, 58 évesen elhunyt Randy Rampage, az Annihilator egykori énekese, aki a D.O.A. alapító tagja, basszere és alkalmankénti vokalistája is volt. Rampage a zenekar debütjén, az 1988-as Alice in Hellen töltötte be az énekesi posztot, majd távozott is a bandából. 1999-ben tért vissza, hogy felvegye a Criteria for a Black Widow albumot, majd ismét lelépett, hogy újra a D.O.A. sorait erősítse.

Randy halálhírét a Bloodied But UnBowed dokumentumfilm facebook oldalán tették közzé: „Ma este valamivel 7 után Randy Rampage távozott köreinkből, hogy a mennyekben uralkodjék. Egy punk legenda hagyott itt minket. És mivel ő nektek adta magát, ti is szánjatok egy percet Randy Desmond Archibaldra azaz Rampage-re. Szeretünk Randy." 

Jeff Waters, az Annihilator főnöke nyilatkozta 2017-ben Rampage-ről: „Nem tudott énekelni, de ő volt a legvagányabb arc, aki valaha is megfordult ebben a zenekarban, mert olyan volt mint egy punk rocker. Basszusozott egy D.O.A. nevű bandában és olyan kisugárzása volt, amely semmihez sem fogható."

Randy az Annihilatorben töltött időszakáról: "Kibaszott nagy volt! Szóval ott volt ez a nagyon menő metal banda, és nem volt frontemberük. Így a menedzserük, aki szervezett bulikat a D.O.A-nek is, elhívott hozzájuk. Korábban nem énekeltem én sehol komolyabban, így mikor Gary azt kérdezte, hogy ismerek-e valami heavy metal hangszálzsonglőrt, aki bandát keres, rögtön rávágtam, hogy rám van szükségük. Aztán a következő pillanatban arra eszméltem, hogy már vesszük is fel a számokat a stúdióban. Az Annihilator nagyon jól ment, különösen Európában. Azért tettek lapátra, mert elpicsáztam a gitáros-dalszerzőt."

Az 1999-ben készült interjúnkat Randyvel itt olvashatod el.

 

Hozzászólások 

 
#2 hjules 2018-08-16 09:50
Sztem inkább hallgassuk újra a criteria-t, aztán jöjjünk rá, hogy az is egy elég jó lemez. Bár én rájöttem anno is....
R.I.P. Randy Rampage.
Idézet
 
 
#1 DéeL 2018-08-16 02:28
Nagyon is tudott énekelni, nem véletlenül lett klasszikus, hibátlan alapmű az Alice In Hell. A Criteria-t pedig hagyjuk inkább. R. I. P. Randy Rampage.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.