Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Chris Tsangarides

Meghalt Chris Tsangarides, a rockszíntér egyik legendás produceregyénisége. A szakember olyan előadókkal dolgozott karrierje során, mint például a Judas Priest, a Thin Lizzy, Gary Moore vagy a Depeche Mode.

0108ct

Január 7-én, 61 éves korában elhunyt Chris Tsangarides producer/hangmérnök. A jól ismert stúdiós szakember év elején betegedett meg, lánya szerint tüdőgyulladással és szívproblémákkal küzdött halála idején.

Tsangarides többek között olyan lemezeken dolgozott mintegy négy évtizedes pályafutása során, mint a Thin Lizzy Renegade-je és Thunder And Lightningja, a Black Sabbath The Eternal Idolja, a Judas Priest Painkillerje, King Diamond Conspiracyje, a Helloween Pink Bubbles Go Ape-je, több Gary Moore- és Yngwie Malmsteen-anyag vagy a Sisters Of Mercy Vision Thingje. Különböző minőségben más műfajok előadóinak albumain is közreműködött, így például a Depeche Mode-nál vagy Tom Jonesnál is.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Tulus 2018-01-08 15:24
Katasztrofálisa n indul az év :(

Nyugodj békében Chris :(
Idézet
 
 
+11 #1 zebraman 2018-01-08 07:07
Masszív tüdőgyulladása volt és az ennek következtében fellépő szívelégtelensé gben halt meg, plusz II-es típusú cukorbetegsége is volt.

Vele készítette a Helloween a Pink bubbles-t, CT (a szakmában így szólították, mert a vezetéknevét nem tudták kiejteni) szólt nekik, hogy ez így nem lesz oké, legyenek szívesek rendes dalokat írni, a zenekar nem hallgatott rá. (Valami olyasmit mondott, hogy "nincsenek dalaitok az új lemezhez").

Akit érdekel, nézze meg a The metal voice c. Youtube csatonát, ott több beszélgetés is van vele, beszél pl. a Painkiller készítéséről, az Anvil-lel való munkáról, stb.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.