Shock!

február 17.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Bernie Tormé

Egy nappal 67. születésnapja előtt, március 17-én elhunyt Bernie Tormé. Az Ian Gillan és Ozzy Osbourne zenekarában is megfordult gitárost kétoldali tüdőgyulladással kezelték az utóbbi hetekben.

0214bt

Facebook-oldalán mindössze a Bernie Tormey 18.3.1952 - 17.3.2019 felirattal közölték Bernie Tormé (eredetileg Tormey) halálhírét. A gitárost teljesen kifejlődött kétoldali tüdőgyulladással szállították kórházba még február közepén: mint ismeretes, egy ilyen betegség kialakulásától tartottak az orvosok nemrég Ozzy Osbourne esetében is, hiszen ebben a korosztályban már könnyen végzetessé válhat a dolog. Tormé a hírek szerint már egy hónappal ezelőtt is életveszélyes állapotban volt, a rajongókat akkor is arra kérték, hogy imádkozzanak érte. A szakemberek eszerint már nem tudtak segíteni rajta.

Az ír származású gitáros annak idején Ian Gillan bandájában szerzett magának nevet, de akkor vált igazán ismertté, amikor Randy Rhoads tragikus halála után beugrott egy rövid időre Ozzy Osbourne csapatába. Később zenélt Dee Sniderrel és Clive Burr-rel is a gyorsan földbe állt Desperadóban is. Legutóbbi szólóalbuma tavaly ősszel jelent meg Shadowland címmel.

 

Hozzászólások 

 
#2 kamikaze 2019-03-18 17:22
Szerintem Gillan mellett nagyot alakított mindhárom lemezen, különösen a Glory Road kiemelkedő, bár a Mr. Universe is zseni. A munkásságából ezek a meghatározó albumok, majd - egy félresikerült Ozzys kaland után - már nem igazán sikerült a reflektorfénybe kerülnie.
R.I.P. Bernie!

https://www.youtube.com/watch?v=YTnzznheHJM
Idézet
 
 
#1 Tulus 2019-03-18 16:55
R.I.P. :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.