Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megadeth: „meghosszabbítja” távollétét Kiko Loureiro

Friss nyilatkozatot tett közzé Kiko Loureiro. Bár a közlemény nem emleget végleges távozást a Megadeth soraiból, a végkicsengése alapján ez is bőven benne van a pakliban.

megadeth_k2020_03

Családi okokból kihagyta a Megadeth aktuális amerikai turnékörét Kiko Loureiro. A gitáros helyét egy finn beugrós foglalta el a koncerteken a Wintersunból és a Smackboundból ismert Teemu Mäntysaari személyében, aki jó eséllyel 2024-et is végigkoncertezi majd a zenekarral, Loureiro ugyanis egyelőre nem tér vissza Dave Mustaine oldalára. „Szeretnék megosztani veletek egy döntést, ami nem volt könnyű számomra – írta posztjában Kiko. – Szeptemberben, családi okokból távol kellett maradnom a turné amerikai szakaszától. 2024-re előretekintve még sűrűbb turnémenetrend vár a Megadethre. Miután mérlegeltem a helyzetet, illetve megbeszéléseket folytattam Dave Mustaine-nel és a Megadeth menedzsmentjével, mindnyájan egyetértettünk benne, hogy az a legjobb döntés, ha meghosszabbítjuk a távollétemet. Nem szeretném gátolni a zenekar terveit vagy a turnéban érintett hihetetlen emberek kemény munkáját.”

Kiko ezután visszatekint a zenekarban töltött idejére. „A Megadethben töltött kilenc évem hihetetlen utazás volt, rengeteg csípjetek meg!-típusú pillanattal: feledhetetlen turnék, Grammy-díj a Dystopiáért, Grammy-jelölés és számos elismerés a The Sick, The Dying... And The Dead!-ért – és ez csupán néhány csúcspont. Nehéz szavakba önteni, micsoda hatással bírtak rám ezek az élmények. Biztos vagyok benne, hogy minden heavy metal rajongó el tudja képzelni, milyen érzés lehet egy olyan zenekarban játszani és zenét alkotni, amelyen felnőttél, egy színpadon állni egy Dave Mustaine-hez fogható gitárlegendával, illetve olyan fenomenális muzsikusokkal, mint James LoMenzo és Dirk Verbeuren. A csodálatos stábunkról nem is beszélve… Ugyanakkor a legkedvesebb mégis az volt ebben a kilenc évben, hogy világszerte megismerhettem a Megadeth lelkes rajongóival. Az elkötelezettségetek roppant inspiráló, hihetetlenül nagyra értékellek és tisztellek mindnyájatokat. Szeretünk benneteket, hamarosan találkozunk!”

Bár saját bevallása szerint Dave Mustaine sem tudja pontosan Kiko távollétének hátterét, a fenti szavakat nem nehéz akár végleges búcsúként is értékelni. További információk remélhetőleg hamarosan…

 

Hozzászólások 

 
#2 T 2023-11-21 02:31
Sajnálom, Marty után ő volt az aki a legtöbbet kihozta a bandából.
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2023-11-20 09:40
Úgy tűnik lefőtt a kávé. Kár, mert elég jól muzsikáltak vele.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.