Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Még a FEZEN-es koncert előtt megjelenik Alice Cooper új albuma

Eleve az idei év egyik legjobb híre, hogy húsz év után végre ismét Magyarországon játszik Alice Cooper, azonban most szolgálhatunk még egy örömteli információval: még a FEZEN-es buli előtt kijön az énekes huszonhetedik stúdiólemeze, a Paranormal.

Paranormal címmel, júliusban jelenik meg Alice Cooper új albuma, amelyen olyan vendégek bukkannak fel vendégként, mint Billy Gibbons a ZZ Topból, Larry Mullen Jr. a U2-ból, illetve Alice eredeti bandájának három tagja, Neal Smith dobos, Michael Bruce gitáros és Dennis Dunaway basszer. Utóbbiakkal közösen Alice három dalt is írt az anyagra, ezek közül az egyiknek I Wanna Be A Genuine American Girl lesz a címe. Gibbons az I’ve Fallen In Love And I Can’t Get Up című dalban szólózik majd.

Az album producere ugyanúgy a régi kollaboráns, Bob Ezrin volt, mint a legutóbbi, 2011-es Welcome 2 My Nightmare-en. Mullen szerepeltetésének ötlete is tőle érkezett. „Bob megkérdezte, mit szólnék, ha Larry is dobolna a lemezen, és egyből jó ötletnek tartottam”, mondta Alice a Trunk Nation rádióműsorban. „Tudtam, hogy már az alapok tekintetében is sok változást jelent majd. Larry pedig azt mondta a felvételek előtt, hogy látni szeretné a dalszöveget, mert nem a basszushoz, hanem a szöveghez szokta igazítani a játékát. Én meg egyből mondtam, hogy ez baromi jó, már maga a megközelítés is. Már eleve ez teljesen másmilyenné teszi ezt a lemezt. Imádom a Paranormal címet is, de ettől még az album nem igazán félelmetes. Van rajta pár félelmetes nóta is, de a paranormális ebben az esetben arra utal: a normálistól eltérő. Mert ez nem egy normális Alice-lemez. Bobbal úgy döntöttünk, ezúttal nem lesz az albumon központi téma, csak dalok, amik bejönnek nekünk. És ettől egy csomó különböző irányba elkalandoztunk.”

Cooper persze tisztában van vele, hogy az album ma már nem számíthat igazán nagy sikerekre, de nem foglalkozik ezzel. „Az aranykornak vége, de a világ minden táján vannak rajongóim, és ezt a tábort negyvenöt év alatt építettem ki. Így amikor ma lemezt készítek, azt nekik készítem. Nem akarok új közönségrétegekhez eljutni, hanem annak a tábornak játszom, amelyik már eleve létezik. Szerintem így van ezzel mondjuk az Aerosmith is, meg mindenki más is, aki egy masszív rajongótábornak készíti az albumait.”

Alice augusztus 3-án a FEZEN Fesztiválon játszik. Az énekes eddig mindössze kétszer koncertezett Magyarországon: először a megasikeres Trash lemez megasikeres turnéján, 1990. július 22-én, az MTK Stadionban, majd 1997. június 27-én, a Petőfi Csarnok szabadterén játszott, vagyis komplett generációk nem látták őt magyarországi színpadon. További részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.