Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Még 2014-ben megjelenik Tom Morello súlyos, riffcentrikus szólólemeze

0813tmTom Morello mostanában leginkább Bruce Springsteen oldalán gitározik, ám állítása szerint a Főnökkel lefolytatott turnéi pont, hogy arra inspirálták: játsszon keményebben, súlyosabban önálló projektjeiben. Ennek megfelelően még idén várható a gitáros korábban már belengetett rockos, metalos szólóalbumának megjelenése.

„Akkor jöttem rá először, hogy szólóelőadóként többet is tehetnék az akusztikus előadásoknál, amikor 2008-ban Anaheimben játszottam Bruce-szal a The Ghost Of Tom Joadot, és egyben énekeltem is a nótában”, mondta Morello a The Pulse Of Radiónak. „Ott döbbentem rá, hogy akár kombinálhatom is mindazt, amit dalszerzőként és gitárosként csinálok, és ez a lemez pontosan ezt tartalmazza majd.” Tom korábban azt mondta az albumról, hogy az tele lesz hatalmas riffekkel és groove-okkal, nagyjából azon a módon, amint azt a Rage Against The Machine és az Audioslave lemezein megszokhattuk tőle.

Morello az utóbbi években egyre nagyobb mértékben folyik bele Bruce Springsteen és az E Street Band ügyeibe, játéka az énekes két utolsó albumán is hallható, ám nem tekinti magát tagnak Springsteen legendás háttércsapatában. „Mindig is úgy tekintettem erre, hogy szövetségesek, fegyvertársak vagyunk. Az E Street Bandnek hosszú, eseménydús története van, amely a New Jersey-i E Streeten kezdődött. Nagy rajongójuk vagyok, és amikor felkérnek arra, hogy játsszak velük, óriási megtiszteltetésnek veszem. Így tekintek erre az egészre.”

Springsteen január 26-án, Fokvárosban kezdi meg aktuális turnéját, amelynek során Ausztráliában és Új-Zélandon is játszik majd. Morello a jelen állás szerint ezután kezdi majd rögzíteni új szólólemezét. A gitáros legutóbbi The Nightwatchman albuma 2011-ben jött ki World Wide Rebel Songs címmel, súlyos zenéket utoljára 2006-ban adott ki Revelations címmel az Audioslave-vel. A Rage Against The Machine belátható időn belül biztosan nem készít új lemezt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.