Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mára elfogadtam, hogy a legutóbbi volt az utolsó turnénk”

Alex Lifeson és Geddy Lee egy friss interjúja alapján valószínűleg tényleg nem éri meg abban reménykedni, hogy valaha is élőben látjuk még a Rush zenekart. A kanadai progresszív alapcsapat sztorija a jelen állás szerint ebben a konstellációban lezárult.

A The Strombo Show című beszélgetős adásban vendégeskedett a Rush két tagja, Alex Lifeson és Geddy Lee basszer, amihez az szolgáltatta az apropót, hogy december 16-án egy dupla CD-s, DVD-s díszkiadásban jelenik meg a zenekar magnum opusza, az idén negyvenéves 2112. Az interjú ugyanakkor természetesen a jövőt is érintette – ami az elhangzottak alapján nem rejt túl sok mindent sajnos… A banda már a tavalyi koncertek után sem rejtette véka alá, hogy Neil Peart dobos fizikailag elfáradt, és nem igazán akar már turnézni, Lifeson és Lee azonban igyekeztek kategorikusan nem kizárni a folytatás lehetőségét. Most azonban úgy tűnik, elfogadták Neil döntését.

„Bármi, amit utoljára csinálsz, egyfajta vágyakozással, szomorúsággal jár”, mondta a legutóbbi körútról a gitáros. „És miután Geddyvel negyvenhat-negyvenhét éve ezt csináljuk, kicsit úgy tűnt, mintha… Szóval az ember igyekezett minden koncert minden másodpercét elraktározni, figyelni a közönséget és megjegyezni minden apró részletet.” „És persze némi tagadás is belép a képbe ilyenkor”, tette hozzá Lee. „Azt mondod: á, dehogy, nem ez lesz az utolsó! Tartunk egy szünetet, aztán ismét összejövünk, és megint nekifutunk. Mert nem akarod, hogy vége legyen. De nem igazán hiszem, hogy ismét nekiindulnánk. Szerintem mára elfogadtam, hogy a legutóbbi volt az utolsó turnénk. Aztán majd meglátjuk. Néha írunk Neilnek e-maileket, hogy egy-egy koncert azért lehetne itt vagy ott, de a válaszok nem igazán lelkesek. De azért persze beszélünk.”

Lifeson szerint ugyanakkor mindezzel nincs gond. „Mostanában sokat gitároztam, és írogattam zenéket is, csak hogy formában tartsam magam, és nagy örömmel töltött el a dolog. Másokkal jótékonysági koncerteket is játszottam: csupa olyan öreg fószerrel, mint én, akiknek már ugyanígy nincs melójuk. Összejövünk, és tök pozitív, termékeny dolgok sülnek ki belőle. Meg persze jó móka is együtt játszani, bárhol is nyílik erre lehetőség. Vagyis azért nem érzem úgy, hogy mindennek vége.” „Szerintem mindnyájunknak vannak ötletei arra nézve, mi fér még be a Rush mellé”, egészítette ki Geddy. „A turné nagyon érzelmesre sikeredett, és én a magam részéről úgy álltam hozzá: utána ki kell tisztulnia a fejemnek, hogy érezzem, merre kell továbbmennem előadóként. Az ilyesmi természetes folyamat, és nem szabad erőltetni. Szóval most itt tartunk. Hozzám is érkeztek különféle megkeresések, de még nem állok készen arra, hogy igent mondjak például közös lemezekre másokkal. Semmi ilyet nem akarok elkezdeni csak azért, hogy csináljak valamit, kizárólag akkor, amennyiben jelent is számomra valamit. Ha felbukkan valami ilyen lehetőség, egyből tudni fogom.”

Alex egyik mondata alapján ugyanakkor van még remény. „Szerintem ha közösen írunk, az tényleg nagyon különleges. Még nem tettük, de meglátjuk…”

 

Hozzászólások 

 
#2 horse80 2016-11-09 14:12
Jó is volt.
Idézet
 
 
+1 #1 trey 2016-11-09 12:41
milyen jo lett volna egyszer latni oket!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.