Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Manowar: új lemez és újravett Battle Hymns

Évek óta először ismét Nagy-Britanniában játszik tavasszal a Manowar: Joey DeMaióék a birminghami O2 Academyn lépnek fel március 27-én. A zenekar eközben gőzerővel dolgozik a következő lemezen és debütalbumuk, a Battle Hymns újravett változatán is.

Egyelőre nem tudni, várhatók-e a birminghami mellett további angol Manowar koncertdátumok is jövőre, de a dolog azért bír különös jelentőséggel, mert a Manowart annak idején szoros szálak fűzték Angliához, elég csak 1984-es klasszikusuk, a Hail To England címére gondolni. A '90-es években aztán a szigetországban meghalt a tradicionális heavy metal, így a banda kikopott Nagy-Britanniából, és inkább az őket továbbra is keblükre ölelő kontinentális területekre összpontosítottak.

Joey DeMaióék jelenleg is dolgoznak új albumukon, a Hammer Of The Gods-on, ami szintén a jövő évre várható. A csapat ismét eredeti dobosával, Donnie Hamzikkel melózik a dalokon, miután Scott Columbus meglehetősen ellentmondásos nyilatkozatok kíséretében kikerült a bandából. Hamzik az idei Thunder In The Sky EP-n már bemutatkozott a bandában, előtte kizárólag a csapat debütáló anyagán, az 1982-es Battle Hymns-en dobolt.

„Donnie csatlakozása mindent megváltoztatott. Az összes dalt, amit addig megírtunk, kurvára kihajítottuk az ablakon – soha többé nem fogtok hallani egyikről sem", árulta el friss videoüzenetében Joey. „Donnie visszatért közénk, és ezzel megváltozott a dalszerzés is: úgy lángol a dobokon, mint egy kibaszott démon! Ez az album úgy fog szólni, ahogy már korábban is mondtam nektek: mintha valaki gázolajat öntene a kibaszott golyóitokra, aztán meggyújtaná! Meg fogja érni a kibaszott várakozást!"

Nem kizárólag a Hammer Of The Godsszal molyol azonban a Manowar 2011-ben, hanem a már említett Battle Hymns újrafelvett változatával is. Az anyagra két sosem hallott bónuszfelvétel is felkerül: a Death Tone és a Fast Taker élő változatai egy 1982-es New York-i buliról, a Manowar egyik első koncertjéről.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.