Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Machine Head: Demmel jövőre már stúdiózna

A Machine Head jelenleg épp egy roppant sikeres amerikai turnén vesz részt a Dethklok, az All That Remains és a The Black Dahlia Murder társaságában, de úgy tűnik, ezúttal nem akarnak még további éveket úton tölteni: Phil Demmel gitáros szerint ha minden jól alakul, már akár 2013 második felében megkezdődhetnek az új album stúdiómunkálatai.

„A mostani turné után el akarjuk kezdeni a dalszerzést”, mondta az új Machine Head albumról Phil a The Nervous Breakdownnak. „Akad pár programunk a jövő évre is, de azért az idő nagyrészében ezzel szeretnénk foglalkozni, és remélhetőleg 2013 vége előtt megkezdhetjük a felvételeket is. Hogy gondolkodtunk-e már a zene irányvonalán? Még nem igazán. Szerintem úgy fogunk írni most is, mint azelőtt: eddig mindig az volt a formula, hogy összeröffenünk, előjövünk az ötleteinkkel, aztán meglátjuk, mi történik. Semmi sincs kőbe vésve, tudod? Így jött össze például a The Darkness Within is, meg a legutóbbi album egy csomó másik dala is. Meglátjuk, mi sül ki belőle… Robb klasszikus zenei leckéket is vett az előző lemez előtt, szóval szerintem ez az új album annak a kikristályosodása lesz, amit eddig megtanultunk. Folyamatosan fejlődünk, és biztosan nem akarjuk elkészíteni sem a The Blackening, sem az Unto The Locust második részét. Szerintem ez lesz a legerősebb lemezünk.”

A Shock!-nak adott interjújában Dave McClain dobos augusztus végén azt mondta: nem lepődne meg, ha a következő lemezen a Machine Head ismét a rövidebb, alapvetőbb témák felé fordulna az utolsó két lemez hosszadalmas eposzai után. „Nem látom még, hogy mi lesz a következő lemezen, de az biztos, hogy nem valamelyik korábbi anyagunk folytatását fogjuk elkészíteni. Az viszont elég valószínű, hogy a következő albumon rövidebb dalok lesznek, hiszen az utolsó két lemezünk tele van hosszú számokkal, és úgy érzem, kicsit visszább lehetne fogni a dolgokat, amivel Robb is egyetért. Szívesen írnánk pár egyszerűbb cuccot, tudod, bam-bam, és kész. Érdekes és izgalmas lenne. Már van egy csomó ötletem, és tudom, hogy Robb és Phil is írják a saját témáikat”, fogalmazott a dobos.

A zenekar új koncertlemeze, a Machine Fucking Head Live pár hete jelent meg, amiről hamarosan nálunk is olvashattok.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.