Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ma már nem létezik olyan, hogy egy zenekar lemezenként tíz klasszikus dallal jöjjön ki”

Októberben végre Budapesten is újból fellép az Annihilator, akik utoljára a 2000-es évek elején jártak Magyarországon. Mielőtt azonban az A38 Hajó deszkáira lépnének, Jeff Waters és zenekara még kiad egy új nagylemezt is, amely az előzetes ígéretek szerint kicsit más lesz, mint az előzőek.

Már nagyban készül az Annihilator új albuma, amely valamikor nyár végére vagy őszre várható, és Jeff Waters a Do You Know Jack? című amerikai rádióműsorban azt mondta: a tizenötödik lemez a sorban kicsit másmilyen lesz elődeinél, például a legutóbbi Feast, amely egyébként kiemelkedően sikeresnek bizonyult. „Folyamatosan mondom a kiadónak is, hogy ne a Feast második részét várják, ami még annál is jobb, mert ez a lemez különbözik attól”, szögezte le a gitáros, aki elismeri: az utolsó anyag kiemelkedő fogadtatása kiadói oldalról és saját maga miatt is nyomást helyezett rá. „De jobban dolgozom nyomás és stressz alatt, meg ha félek a kudarctól, meg attól, hogy az embereknek esetleg nem tetszik majd a végeredmény. Ettől függetlenül persze a sajtóban azt mondom én is, hogy ó, annyi ideje vagyok már ebben a bizniszben, hogy nem izgulok, aztán persze gyomoridegességem van, meg napokig depressziósan mászkálok fel-alá…”

Jeff ezzel együtt sem akarja azt mondani, hogy az új album az eddigi legerősebbjük lesz, pláne, hogy akadnak majd benne meglepő húzások is. „Majdnem minden csapat azt mondja, hogy az aktuális a legjobb albumuk hosszú évek óta. Az okosabbak inkább úgy fogalmaznak: jobb, mint amit az utóbbi években készítettek, a hülyék pedig azt mondják: ez a legjobbjuk a tényleges legjobbjuk óta, mire mindenki azt kérdezi, hogy ugye viccelsz… Én inkább megpróbálok realista módon hozzáállni ehhez az egészhez. Akármikor állsz neki egy lemeznek, mindig azt mondod, hogy fantasztikus lesz, aztán ahogy telnek a napok, közbelép a valóság, és rádöbbensz: oké, ott van öt tényleg erős nóta, három jó, és mondjuk kettő, amelyek helyett inkább másik kettőt kellett volna írni is felvenni. Miután pedig eltelt pár hónap, már azt mondod: igen, három dal tényleg baromi ütős, három okés, három pedig szar. A dalszerzés egyszerűen így működik, és ha mindenki őszinte lenne magához vagy a médiához ebben a kérdésben, hidd el, hogy szinte az összes csapattól hasonló válaszokat kapnál. Mert olyan manapság már nem létezik, hogy egy zenekar lemezenként tíz klasszikus dallal jöjjön ki. Tulajdonképpen a ’90-es évek eleje óta nem is igazán születtek ilyen lemezek.”

Az Annihilator a Livesound szervezésében, október 19-én Budapesten, az A38 Hajón koncertezik.

 

Hozzászólások 

 
+3 #4 Tulus 2015-04-05 20:22
Szerintem az Annihilator című lemez is zseniális lett, az előtte levő Metal nekem se a kedvencem, viszont az All for you, Schizo Deluxe és a Comeau-s lemezek megint telitalálatok voltak.
És ezzel nyilván nem vagyok egyedül....
Szóval 2001-2013-ig csak egyetlen kicsit gyengébb lemezt adott ki Jeff, de a Metal is csak Annihilator mércével gyenge....
Ezt csinálja meg utána bármelyik metal zenekar!

Szeretem Padden hangját, mert változatos, és nem ragad le csak egy árnyalatnál.
Erre pont az All for you lemez a legjobb példa :-)
Idézet
 
 
+1 #3 zombee 2015-04-05 19:11
Igaza van, tényleg nem születnek olyan klasszikus anyagok már, mint 20-25 éve. Belátja, és ennek tudatában áll neki, jól van ez így. A Feast tényleg egész jó lett, mondjuk volt hova előrelépnie szegénynek, az azt megelőző kettő elég halvány volt. Még az énekkel kéne valamit kezdeni, nekem ez a Dave Padden gyerek nem jön be.
Idézet
 
 
+9 #2 Tulus 2015-04-05 11:17
Jeff bizony zseni, és a legtöbb "rokksztárral" ellentétben két lábbal jár a földön.

Ui: Naaaaaaaaaaagyo n várom az új lemezt, a Feast zseniális lett \m/
Idézet
 
 
+15 #1 RobertThorn 2015-04-05 07:13
Így a második bekezdést olvasván komolyan megnyugtató, hogy vannak még az iparban olyan emberek, akik tudnak és akarnak is józanul gondolkodni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.