Shock!

július 09.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lezárult egy fejezet a Metallicánál

Novemberben három melbourne-i koncerttel befejeződött a Metallica több mint két éve zajló Death Magnetic turnéja. Az akár népszerűnek is mondható zenekar a hírek szerint legkésőbb 2011 közepén megkezdi a munkát az új dalokon, bár mint tudjuk, James Hetfieldék az előzetes tervekhez képest általában jókora csúszásokkal dolgoznak a lemezeiken. Jövő évre eddig egy koncertet kötöttek le.

A hivatalosan 2008 októberében, az arizonai Glendale-ben kezdődött World Magnetic turné Afrika kivételével minden kontinenst érintett: a Metallica 45 országban mutatta be a lemez dalait és a régi klasszikusokat összesen 143 arénabulin, 34 fesztiválon, 29 stadionkoncerten, 4 speciális klub- vagy színházi fellépésen, három tévé/rádióshowban és két hall of fame rendezvényen. Ezek között nem akadt két olyan alkalom, amikor a Metallica teljesen ugyanazt a programot játszotta volna. Hetfieldék 11 év szünet után júniusban végre Budapestre is eljutottak, a Puskás Ferenc Stadionba nálunk is több mint 41 ezren váltottak jegyet. A koncertről itt olvashatsz.

A csapat 2011-es koncertnaptárában egyelőre egy dátum szerepel, a jövő szeptemberi Rock In Rio fesztivál, ami ebben az esetben nem lisszaboni, hanem ténylegesen Rio De Janeiro-i fellépést jelent majd. A jelenlegi ütemterv szerint James Hetfieldék már az év első felében dolgozni kezdenek majd az új dalokon, sőt, ha hihetünk a híreknek, Adelaide-ben, Ausztráliában már konkrét friss riffeket tesztelgettek a szokásos koncert előtti jammelés során. Lars Ulrich több alkalommal is emlékeztetett: a Metallica aktuális lemezszerződései a közeljövőben a világ összes régiójára vonatkozóan lejárnak, így egyelőre nem tudni, hol és milyen formában kerül majd a boltokba a következő album.

A Metallicát ismerve a jövőbeli zenei irányvonalat illetően még találgatni sem érdemes. Az azonban figyelemre méltó, hogy a thrashes korszakhoz visszakanyarodó Death Magnetic jelenleg már 6,5 millió eladott példánynál jár világszerte, ami a letöltéses korszakban egy kisebb csodával ér fel. A Big Four fesztiválok és azok várható folytatása szintén nem azt vetíti előre, hogy Larsék meglepő váltásra készülnének, vagyis ezúttal talán nagyobb az esély a papírformára, mint korábban bármikor. Vagy nem.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Aladin 2012-09-21 18:57
"Az akár népszerűnek is mondható zenekar..."
Hatalmas mondat!!! :-D:-D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.