Shock!

december 02.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Legnagyobb énekesbálványát gyászolja Axl Rose

Némi késéssel szomorú üzenetben búcsúzott idoljától, Dan McCaffertytől W. Axl Rose. A Nazareth volt énekesét november 8-án érte a halál.

1121axldan

76 éves korában, a hónap első felében elhunyt Dan McCafferty, a Nazareth énekese. „Eddig még nem reagáltam, mert nehezen emésztettem meg – írta a Twitteren a hétvégén McCafferty legnagyobb híve, a jelenleg Ausztráliában koncertező Guns N’ Roses frontembere, W. Axl Rose. – Nagyon-nagyon mély szomorúsággal töltött el Dan halála. Egy nappal utána értesültem a történtekről, épp egy koncert előtt, és néhány dal alatt még a színpadon is roppant szürreális lelkiállapotban voltam. Utána napokon át folyamatosan szólt a Nazareth… Nagy köszönet Dannek és a zenekarnak a rengeteg zenéért: a dalaiknak és Dan hangjának örökké megkülönböztetett helye lesz a szívemben. Nyugodj békében, Dan!”

Axl többször is leghatalmasabb énekesi inspirációjaként emlegette McCaffertyt, akinek hatása a mai napig tisztán érezhető a hangján és énekstílusán. A Guns N’ Roses az 1993-as „The Spaghetti Incident?” feldolgozásalbumra fel is vette a Hair Of The Dog saját verzióját.

A Nazareth jelenlegi felállása november 28-án az A38-on koncertezik a frissen megjelent Surviving The Law album turnéján. Danről és a szintén idén elhunyt klasszikus korszakos gitárosról, Manny Charltonról nemrég a Klasszikushock rovatunkban is megemlékeztünk egy speciális, négyes felosztású cikkben.

 

Hozzászólások 

 
#1 nikfisz 2022-11-21 19:28
A Guns n Roses tagjai sosem titkolták el,hogy Kik voltak a bálványaik!Kösz önet Rózsa Úrnak a szép szavakért.. R.I.P.Dan McCafferty.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.