Shock!

január 22.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Layne Staley apja is színpadra lépett az Alice In Chainsszel Kanadában

0709philstaleyMeglepő módon a néhai Layne Staley apja, Phil Staley is csatlakozott a színpadon az Alice In Chainshez egy múlt heti észak-amerikai koncerten. Jerry Cantrellék a Nutshell előtt hívták fel a színpadra idősebb Staleyt 2002-ben elhunyt fia és a csapat 2011-ben szintén elhalálozott eredeti basszusgitárosa, Mike Starr tiszteletére.

Érdekes vendég bukkant fel az Alice In Chains egyik kanadai koncertjén a múlt héten: a Burnabyben rendezett FoxFesten Phil Staley, a néhai Layne Staley édesapja is felment a színpadra „Layne papája, Phil is eljött velünk a mai koncertre, és nagy ovációt kapott a közönségtől, amikor Jerry bemutatta őt a közönségnek”, írta a banda hivatalos bloggere, Baldy a fellépés után. „Összességében egyike volt ez azon napoknak, amikor minden tökéletesen együtt állt.”

A kép persze tovább árnyalható, Layne és apja viszonya ugyanis minden volt, csak problémamentes nem. Phil maga is heroinista volt, Layne pedig alig múlt hét éves, amikor édesanyja elvált a megbízhatatlan férfitól. Habár mostohaapjával kiegyensúlyozott viszonyt ápolt, Layne soha nem heverte ki többé szülei válását: „Az életem akkor vált rémálommá, elkezdtek körülvenni az árnyak. Először azt mondták nekem, hogy apám meghalt, a családom azonban mindig is tudta, hogy életben van, csak tömi magába a drogokat. Onnantól fogva folyamatosan azon járt az agyam, merre járhat. Lesújtott a távozása, és nagyon hiányzott nekem. Tizenöt teljes évre eltűnt az életemből... Tizenhat évesen próbáltam meg először megkeresni, és a családnak egy szót sem szóltam erről. Baromi hosszú ideig kutattam utána, de amit sok év alatt sikerült kiderítenem, az minden volt, csak éppen jó nem. Így aztán megváltoztattam az álláspontomat, és nem akartam látni őt többé.” Staley komoly tényezőként jelölte meg apja heroinizmusát saját drogszenvedélyének kialakulásában is, amely aztán a végzetét is okozta.

Az éppen a The Devil Put Dinosaurs Here című új albumot turnéztató Alice In Chains egyébként éppen pereskedik Nancy McCallummal, Layne anyjával. A csapat augusztus 9-től az amerikai Rockstar Energy Uproar fesztiválturné társult headlinere lesz a Jane’s Addiction mellett.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.