Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kyuss Lives!: júliustól stúdióznak

Brant Bjork és John Garcia egyaránt szomorúak a Josh Homme és Scott Reeder által indított per miatt, ám mindez nem tántoríthatja el őket a folytatástól: a Kyuss Lives! júliusban megkezdi a munkát első stúdiólemezén. A csapat kedden este Budapesten, a Barba Negrában lép fel.

„Nagyon meglepett, hogy Scott Reeder is érintett a pereskedésben, Joshon annyira nem", mondta Bjork a folyamatban lévő perről a Rolling Stone-nak. „Mindketten ellenőrizni akarják a Kyuss Lives! dolgait, meg persze pénzt is szeretnének belőle, de részt venni nem akarnak a dologban, sőt, azt sem nézik jó szemmel, hogy létezünk. Hihetetlen ez a kettős elvárás... Főleg, hogy Scott még játszott is velünk tavaly, és a bulik fantasztikusan sikerültek. Kifizettük neki a pénzt, amit kért, ami a zenekar legjobban kereső tagjává tette őt. Zenészként hihetetlenül nagyra becsüljük őt, és emberileg is nagyra becsültük. De miután a 2010-es Hellfesten Nickkel jammeltünk, Johnnal együtt őt kértük fel basszernek, és egyértelmű, hogy Scott keserű emiatt. Ez a hozzáállás gyenge és szégyenteljes."

Miután Nick Oliveri nemrég otthagyta a csapatot, a banda egy Billy Cordell nevű basszerrel áll majd színpadra Budapesten is. „Nem tudom, miért lépett le Nick", magyarázta a cserét Bjork. „Csak arra tudok gondolni, hogy elege lett a perből, amihez még a saját jogi ügyei is hozzácsapódtak, és egyszerűen képtelen volt kezelni ezt a kettőt így együtt. Nick emellett megőrizte a barátságát Josh-sal az évek során, imádja a Queens Of The Stone Age-et is, és szerintem egyszerűen nem akart a viták kereszttüzében állni. Nick a Kyussban annak idején nem volt főszereplő, de a Queens sztoriban nagyon fontos tényezőnek bizonyult. A mai napig össze van törve, amiért kirúgták onnan, és máig ott dobog a szíve. Ezzel együtt azt hiszem, úgy érezte, jelen pillanatban nem éri meg ez az egész az energiabefektetést, így aztán feladta."

Az interjúban szóba került, hogy Nick távozása után felajánlották Scott Reedernek a basszusgitárosi posztot, ő azonban némi gondolkodási idő után visszautasította az ajánlatot, és inkább a további pereskedés mellett döntött. „John és én is szomorúak vagyunk a Kyuss tagjai között kialakult feszültség miatt, de alig várjuk, hogy dolgozzunk és új zenéket juttassunk el a rajongókhoz. Megvan a lemezszerződésünk, és júliusban meg is kezdjük a felvételeket."

A Kyuss Lives! ma este a Barba Negrában lép fel, a vendég a hazai Shapat Terror lesz.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 indaver 2012-05-30 20:36
"Josh filing this lawsuit is not an issue of today … it's an issue that began over 20 years ago. That is why the band was short-lived. Josh and I were the creative force within the band and after the completion of our second record, Blues for the Red Sun, we developed an opposing view on how the band should exist and operate. In 1992 Josh discovered publishing, which is the financial revenue stream for songwriting. After that, he wanted to write all the songs. As a drummer I couldn't make him play my songs. I wasn't going to compromise my heart and soul and play drums for Josh to make money in a band I started. So I left the band. I was a confused, angry and sad 19-year-old idealist who sacrificed my love of my band for what I believed in. Two-and-a-half years later, Josh would break up the band after John (Garcia) confronted him about the same thing; his need to control the band for personal gain. - Brant Bjork"
Idézet
 
 
+2 #2 indaver 2012-05-30 11:19
Nem tudom miért fúrják a volt tagok a Kyuss lives-t....a QOTSA sokkal jobban fut, mainstream lett, nem értem miért fontos, hogy a Kyuss-t kilőjék. H a pénz kell, ebből nagyságrendileg kevesebb jön be biztosan, hiszen a Kyuss megmaradt szerencsére undergroundnak. (Lásd tegnap a Barba Negrában voltunk olyan kb. 200-an.)
Amúgy meg a Kyuss lives-szal egy csomó új ember is megismeri a zenét és megveszi a régi albumokat is ami jó Homme-nak és Reeder-nek is, hiszen mint dalszerzők kapnak utána pénzt.
Van egy csomó együttes ahol már csak 1 eredeti tag van és viszi tovább a nevet.....úgyhogy ilyen alapon (is) nyugodtan használhatnák a Kyuss nevet.
Nos, nekem nem szimpatikus, hogy Homme pert indít, ha már nem akar beszálni. Reeder meg szimplán érthetetlen, miért mellé állt.
Idézet
 
 
+5 #1 Tom 2012-05-29 15:11
Érdemes elolvasni a Rolling Stone-on a teljes interjút, hát elég érdekes. Bjork nyomja a fikát rendesen Homme-ra, hogy annak idején a Kyussból is pénzt akart, hatalmat akart, ebből is pénzt akar, stb., stb.
Én ha ránézek erre az egész helyzetre, azt látom, hogy többen is várják a pénzt a Kyuss névtől, de számomra pont nem Josh Homme az.
Nincs ezzel baj, valamiből nekik is élniük kell, de én enyhe álszenteskedést érzek ezen az oldalon. Joshék legalább nem mocskolódnak. Kiadták a közleményüket és kész.

Amit pedig még hiányoltam az interjúból, hogy miért pont arra nem kérdeztek rá, amit Homme-ék a nyilatkozatukba n írtak, tehát, hogy azért pereltek, mert a sima "Kyuss" nevet akarták Garcia-ék kisajátítani maguknak. Én azért vagyok hajlandó inkább ezt elhinni, mert előtte egy teljes világkörüli turnét nyomtak le úgy, hogy senkinek nem volt semmi gondja.

Szar ez az egész, tényleg semmi szükség nem volt rá. A koncertre is enyhe keserű szájízzel megyek, de hogy a műsor oda fog baszni, az biztos, a tavalyi alapján.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.