Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Különleges szólólemez Ángyán Tamástól

0502angyanMájus 2-án, azaz ma jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában Ángyán Tamásn, a Sámán, a Carpathia Project, a Mamut és a Cool Head Klan szólógitárosa, hegedűse, valamint számos hazai előadó szerzőjének második szólólemeze. A Duality című albumon, amely két részre oszlik, Tamás gitárosként és hegedűsként is jeleskedik.

Az új lemez dalai rockerként és komolyzenészként egyaránt bemutatják Tamás különleges szerzői vénáját. A sokszínű kompozíciók a progresszív metaltól, a jazzes témákon át a klasszikus rockig terjednek, ráadásul Ángyán Tamás a hazai rockzene színe-javával játszik együtt a Duality lemezen. „Mindig szerettem volna ezekkel az emberekkel együtt dolgozni és a saját dalaimat megszólaltatni az ö segítségükkel", mondja Tamás. „Az albumomon közremúködő énekesek Rudán József, Schrott Péter, Molics Zsolt, Gubás Tibi, Sipos Péter, Kálmán Gyuri és Radovics László, azaz Kyru. Molics Zsoltit mint szervezőt külön is meg kell említenem, mert nagyon fontos láncszemnek bizonyult a lemez létrejöttében. Ő nem csak a szövegírás terén jeleskedett, hanem szervezőként is, főként az énekesek összehozásában. Nélküle nem lett volna ennyire változatos a CD. Ö hozta a Kálmán Gyurit, a Sipos Petit, a Schrott Petit. Hirleman pedig Joe-t és Kyrut. Gubi régi haver, a legelejétől fogva benne volt, már a projekt tervezésénél."

angyantamas_cA CD-n négy dobos hallható. Hirlemann Bertalan, a Cool Head Klanból is ismert Hornyák testvérek, Balázs és Péter, valamint Hendrik Jast Dortmundból, aki jelenleg szabadúszó. „Hendrik mindenféle produkcióban játszik. Rengeteget jammelünk már együtt különféle formációkban. Gitárokon Jung Norbi, a Deák Bill Blues Bandes Nagy Dénes, Filep Károly és jómagam játszunk. Karcsinál az elektromos hegedűmet javítattam, egyébként gitárokat készít és javít. Remek gitáros, a jó értelmben vett nagyon nagy arc! Norbi nemcsak mint zenész, hanem mint zenei társproducer is részt vett az album létrehozásában, valamint ö keverte és masterelte az anyagot. A Dénes pedig nálam demózott a Gubival egy AC/DC projektben, így került be. Van még billentyű, többek között Dieter Kozak, a Hilly Blues Band tagja szólaltatja meg, továbbá klarinét és upright bass is, Gunnar Polansky és Szecsényi László jóvoltából. Gunnarról azt kell tudni, hogy a kollégám a munkahelyemen, a Neue Philharmonie Westfalen, röviden NPhW Szimfonikus zenekarban, ahol szólóbőgős, Laci pedig az unkatestvérem férje."

A Duality cím is személyes indíttatású. „Azt a kettősséget jelképezi, ami végigkísér az életemen, a klasszikus és a rockzene párhuzamos művelését. Az elektromoshegedű-játékomat gitáros karakterek, míg a gitározásomat a hegedűjátékban használt technikák jellemzik. Számomra ezt jelenti a Duality. A teljes anyag nagyjából 60 perc zene. Ez egy szólóprojekt. A zene a prog metaltól, a jazzes áthajlásokon át, a classic rockig terjed – elektromos hegedűléssel. A lemezen érdekes együttműködések hallhatók. Például Molics duettet énekel Gubással. De van még rajta egy hardcore csujogató disznóvágásos zombidal is, Gubás és Kyru kettösével, valamint egy maffia swing dal. Szóval elég színes lesz..."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.