Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Komolyan felmerült egy Run DMC-s Black Sabbath album gondolata”

A '90-es évek közepén sokan felvonták a szemöldöküket, amikor kiderült, hogy a Black Sabbath a Body Count gitárosa, Ernie-C producerkedésével dolgozik a stúdióban, az így készült 1995-ös Forbidden album pedig máig megosztja a tábort. A csapat akkori énekese, Tony Martin most elárulta: az eredeti elképzelések sokkal meredekebbek voltak...

„Nos, a Forbidden... elsőre azt akartam mondani, hogy szar, de igazából nem az", mondta Tony Martin a Gibson.comnak adott interjújában a '95-ös lemez milyenségét firtató kérdésre. „A dalok a próbákon remekül működtek, de aztán közbeszóltak a háttérkavarások: engem is megcsapott az Ozzy-féle újjáalakulás szele, bár természetesen nem a Sabbath irányából... Ezt megelőzően azonban volt egy nagy megbeszélésünk a zenekari irodában, Londonban, ahol komolyan szóba került egy Run DMC-típusú Black Sabbath album gondolata. Én egyből azt gondoltam, hogy nem működne a dolog, és hangot is adtam ennek a véleményemnek. Cozy Powell ugyanezt gondolta. Nem voltam benne biztos, hogy a többiek (azaz Tony Iommi gitáros/főnök és Neil Murray basszer) igazából ezt akarták, de elindultunk egy amolyan Rap Sabbath-jellegű anyag irányába. Nekem annyit mondtak, Ice-T csinálja majd a dolgot, de azt nem közölték, hogy egyetlen nótáról van-e szó, vagy egy teljes albumról. (Végül az előbbi lett a megoldás, a rapper mindössze az Illusion Of Power című nyitódalban vendégeskedett egyet – a szerk.) Amikor a stúdióban felénekeltem a dalokat, még mindig fogalmam sem volt róla, mi is sül majd ki ebből az egészből. A többiek azt mondták, majd elviszik az egészet Ice-T-nek, aki eldönti, ő mit akar csinálni... Szóval elég abnormálisan zajlott a munka. Az album végül nem is igazán jött be, bár sok rajongó szereti."

A Forbidden a Sabbath történetének egyik legkevésbé sikeres albuma lett, és végül nem is lett folytatása: a turnék lezárultát követően a háttérben megindultak az egyeztetések az eredeti négyes újjáalakulásáról, amelynek következtében Martin, Murray és Powell végül átadták a helyüket Ozzy Osbourne-nak, Geezer Butlernek és Bill Wardnak 1997 legelején. A Sabbath azóta ezen a néven mindössze két új dalt jelentetett meg az 1998-as Reunion koncertlemez bónuszfelvételeként.

Tony Martin utoljára 2005-ben adott ki szólóalbumot Scream címmel, melynek turnéján Magyarországon is fellépett. Évek óta készülő következő lemeze, a The Book Of Shadows megjelenéséről egyelőre nincsenek új hírek, de jelenleg egy speciális projektben is érdekelt Andy LaRocque gitárossal és Magnus Rosén basszusgitárossal közösen.

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 Equinox 2011-08-01 17:53
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - Nűnű:
A Headless Cross és a Tyr a két legjobb lemeze ennek a nagy múltú bandának.

Azért az ilyesmivel vigyáznék. ;) Mondjuk inkább úgy, hogy az első korszak meg a Dio-éra után Martinnal is sikerült maradandót alkotniuk, ami ezek mellett is megállja a helyét.

Ezt szó szerint énis mondhattam volna. Az Ozzy-korszak maga a történelem nagybetűs RIFFekkel és legendás dalokkal, Dióval más tál tészta, Martinnal megint az, de mindig másképp zseniális. Ám ha a kezemet a szívemre teszem a legjobb Sabbath énekes az Martin volt, a legjobb lemezeket meg Ozzyval csinálták.
Idézet
 
 
+1 #4 Gérnyi Tamás 2011-08-01 10:10
Az Eternal Idol / Headless Cross / Tyr / Cross Purposes kvartett mind-mind klasszikus lemezek, óriási nótákkal, viszont a Forbidden azt hiszem egy eléggé komoly melléfogás. Eleve, már a hangzás is eléggé vékony / erőtlen, dög nélküli; de sajnos nótákban sem sikerült olyan maradandó gyöngyszemeket alkotni, mint korábban.
Az meg nem tudom hány embernek tűnt fel, de hogy a hosszú Cross Purposes turné vagy más miatt, mindenesetre Martin hangja kifejezetten fáradt / kopott ezekben a dalokban, egyszerűen nem jönnek ki belőle azok a bizonyos hangok és dallamok.
Összességében vannak rajta azért jó dalok, lehet is szeretni a lemezt ha nagyon erőlteti az ember, de a fentebb említett 4 Martinos lemezzel semmilyen tekintetben sem veszi fel a versenyt a Forbidden.
Idézet
 
 
+1 #3 Draveczki-Ury Ádám 2011-08-01 09:00
Idézet - Nűnű:
A Headless Cross és a Tyr a két legjobb lemeze ennek a nagy múltú bandának.

Azért az ilyesmivel vigyáznék. ;) Mondjuk inkább úgy, hogy az első korszak meg a Dio-éra után Martinnal is sikerült maradandót alkotniuk, ami ezek mellett is megállja a helyét.
Idézet
 
 
#2 Palinkas Vince 2011-07-31 20:33
Azért vannak fasza nóták ezen a lemezen is, ez pont az egyik legjobb, nem is tudtam hogy volt hozzá klip.
Idézet
 
 
#1 Nűnű 2011-07-31 16:07
Azért tegyük hozzá, szerintem Tony Martinnal adták ki a alegjobb Black Sabbath lemezeket. A Headless Cross és a Tyr a két legjobb lemeze ennek a nagy múltú bandának.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.