Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Kiszedtük a nagy, torzított gitárokat és a rockdobokat, hogy nagyzenekari hangszereléssel helyettesítsük ezeket”

Synthesis címmel hamarosan friss kiadvánnyal jelentkezik az Evanescence. A korábbi szerzemények radikálisan áthangszerelt verzióit rejtő albumról most meghallgatható a Lacrymosa friss változata.

0915evanescence

Synthesis címmel új albumot ad ki november 10-én az Evanescence. „Azért választottuk ezt a címet, mert a lemezen tényleg egyfajta szintézis valósul meg: az organikus és a szintetikus kombinációja, kontrasztja, szinergiája, és egyszersmind a múlté és a jelené”, fogalmazott Amy Lee énekesnő a kiadványról. „Az album a nagyzenekari és az elektronikus hangszerelésről szól. Alapul vettük a zenénket, leszedtük róla a nagy, torzított gitárokat és a rockdobokat, hogy aztán teljes nagyzenekari hangszereléssel helyettesítsük ezeket, de közben teljesen mesterséges ütemekkel és hangeffektusokkal. A teljes repertoárunkat átnéztük, és azokat a dalokat választottuk ki, amelyek arra születtek, hogy így szólaljanak meg.”

Mindez ugyanakkor Amy szerint nem pusztán a létező számok kisebb átalakítását eredményezte, hanem a dalok tulajdonképpeni teljes újraépítését más tempókkal, új témákkal, intrókkal, outrókkal, tehát friss elemekkel – és az egész lemez úgy szól, mintha egyetlen nagy zenemű vagy filmzenealbum lenne. A régi szerzemények mellé két új téma is kerül, ezek közül az Imperfection máris meghallgatható. Mindezt a grandiózus vállalkozást a zenekar David Campbell-lel közösen hozta tető alá, aki az eddigi lemezeiken is sokat segített nekik a vonós hangszereléseknél. A banda október közepétől különleges, szimfonikusokkal közös észak-amerikai turnén mutatja be a dalokat.

evanescence_cA várható dallista az alábbi:

01. Overture
02. Never Go Back
03. Hi-Lo
04. My Heart Is Broken
05. Lacrymosa
06. The End Of The Dream
07. Bring Me To Life
08. Unraveling
09. Imaginary
10. Secret Door
11. Lithium
12. Lost In Paradise
13. Your Star
14. My Immortal
15. The In-Between
16. Imperfection

A Lacrymosa újragondolt változata alább meghallgatható. A csapat a 2011-es self/titled album óta nem készített friss lemezt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.