Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiszállt a Downból Kirk Windstein

0630down3Úgy tűnik, kilépett a Downból Kirk Windstein gitáros, hogy száz százalékban a Crowbarnak szentelhesse magát. Kirk nem vesz részt a Down új EP-jének dalszerzési munkálataiban sem, és a csapat régóta szolgáló színpadmestere, a Honky nevű csapat gitárosa, Bobby Landgraf veszi át a helyét.

„Most már hónapok óta arról van szó, hogy 100 százalékban, teljes időmben a Crowbarra koncentrálok", írta Kirk a Facebookon. „2014-ben ünnepeljük a zenekar fennállásának huszonötödik évfordulóját, és nagyszerű beletenni valami olyasmibe a szívemet-lelkemet, amit ilyen régen teremtettem. December 16-án vonulunk stúdióba, hogy felvegyük a tizedik nagylemezünket, és az anyag tavasz végén jön ki az eOne-nál. Találkozzunk a turnén!"

Bobby Landgraf maga is megerősítette a hírt, miszerint ő állt Kirk helyére a Downban. „Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy megcsíptem ezt a melót. Kirk Windstein tehetsége nélkül persze nem lesz már ugyanaz a dolog, hiszen ő a Riffek Ura, és az új Crowbar fantasztikus lesz!"

Mindez megmagyarázza Patrick Bruders basszusgitáros távozását is a Crowbarból, és egy új facebookos posztban maga Kirk is elismerte, hogy a két zenekar ügyeinek fullra pörgetése egy ember számára lehetetlenség lenne. „Amikor hónapokkal ezelőtt meghoztam a döntést, hogy száz százalékban a Crowbarra koncentrálok, Pat kiszállt, és el is fogadtam ezt, hiszen nem lehet mindkét helyen maximumot nyújtani. Én mindent a Crowbarba fektetek, ő pedig mindent a Downba. Nincs ellenségeskedés, nincs dráma, csak nagyszerű zene mindkét helyről, ami remekül hangzik számomra!"

Kirk alapító tagja volt a Downnak, és a legendás NOLA debüt óta minden egyes lemezen oroszlánrészt vállalt a dalszerzésben is. A csapattal legutóbb idén nyáron lépett fel Tokajban.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 growler 2013-10-02 11:54
Érthető döntés, Landgraf tökéletes tag lesz. Így a Honky-t is többen megismerik remélem. És igen, Pepper is hazatalálhatna kicsit.
Idézet
 
 
+10 #1 Mr.Bronson 2013-10-02 08:15
Hát sajnálom,nem lesz ugyanaz a Down Törpapa nélkül...bár respect jár neki hogy otthagy egy olyan zenekart amivel nyilván nagyobb tömegeket mozgathat meg (és többet is kereshet),ehely ett inkább azt csinálja amit igazán szeret...ezt Pepperről nem igazán lehet elmondani :-D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.