Shock!

július 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

KISS: nincs visszaút Ace Frehley és Peter Criss számára

Kizárt, hogy a KISS még egyszer eredeti felállásában alakuljon újjá – ezt maga Paul Stanley énekes/gitáros mondta a CNN-nek, vagyis Ace Frehley gitárosnak és Peter Criss dobosnak nincs visszaút a zenekarba, hiába röppennek fel erről időről időre a híresztelések. A zenekar egyébként meg nem nevezett okok miatt épp most halasztotta el japán turnéját.

„A lezárás az a szó, ami erről eszembe jut", válaszolta Paul az eredeti négyes összeállását firtató kérdésre. „Amikor a búcsúturnét csináltuk, akkor jöttem rá, hogy nem a KISS-től akarok elbúcsúzni, hanem két tagtól..." Ace Frehley és Peter Criss hosszú évek után a zenekar 1995-ös MTV unplugged koncertjén léptek először színpadra Stanleyvel és Gene Simmonsszal, akkor még maszk nélkül, majd a következő évben hivatalosan is visszatértek a fedélzetre egy minden képzeletet felülmúlóan sikeres turné erejéig. Később a bandában ismét feltámadtak a régi problémák, és noha a nosztalgiaturnék továbbra is remekül mentek, azt például ma már senki sem tagadja, hogy Frehley igazából alig játszott az 1998-as Psycho Circus lemezen. A gitáros végül 2002-ben, a dobos pedig 2004-ben hagyta ott a fedélzetet ismét, a zenekar azóta Tommy Thayer gitárossal és Eric Singer dobossal pótolja őket, akik Ace és Peter sminkjeit viselik.

A KISS ugyan egy közelebbről meg nem nevezett elhalaszthatatlan ok miatt elhalasztotta leszervezett japán turnéját, továbbra sem jelentették be, hogy változtak volna a hosszabb távú terveik: még idén szeretnék megjelentetni a 2009-es Sonic Boom album utódját, melynek turnéján tavaly Budapestre is eljutottak. Ace Frehley szintén 2009-ben jelentkezett utoljára albummal Anomaly címmel, Peter Criss pedig most dolgozik visszatérő lemezén.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.