Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiadatlan felvétel Dimebaggel és Anselmóval

Dawn Of The Horrible Gorilla! címmel eddig kiadatlan felvétel került elő az egykori White Zombie basszer Sean Yseult archívumából. Mindez azért érdekes, mert a dalt Yseult még 1992-ben rögzítette Dimebag Darrell-lel és Phil Anselmóval azon a turnén, amikor bandája a Pantera vendégeként koncertezett Amerikában.

Sean, Dimebag és Phil egy végigpiált éjszakát követően vette fel a meglehetősen abszurd darabot a gitáros hotelszobájában egy négysávos magnóval, dobgép segítségével. A Pantera és a White Zombie barátsága legendás volt, több alkalommal is turnéztak együtt az Egyesült Államokban, és nemcsak felszállóágban, hanem 1996 nyarán is, amikor már mindkét zenekar platinalemezes sztárnak számított. Tavaly megjelent önéletrajzi könyvében, az I'm In The Band – Backstage Notes From The Chick In White Zombie-ban Sean több közös turnéélményről is beszámolt.

„Sok ma már halott zenész, például Kurt Cobain dalait nem is vagyok képes meghallgatni, ha visszagondolok rájuk, mert megvisel a dolog", mondta egy interjúban Yseult. „A Panterától azonban jó kedvem lesz. Darrell annyira jó ember volt és annyi pozitív energiát sugárzott maga köré, hogy olyan, mintha még mindig itt lenne velünk. Nehéz erről beszélni, mert nem lett öngyilkos, nem lőtte túl magát, semmi ilyesmi... Legalább hirtelen történt vele, ami történt. Csak a jó dolgokra tudok gondolni, ha rá gondolok."

A kissé fárasztó, de legalább jó hangulatú felvétel itt hallgatható meg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.