Shock!

február 21.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Két újabb amerikai platinalemezzel gazdagodott a Five Finger Death Punch

Újabb amerikai platinalemezeknek örülhet a Five Finger Death Punch. Zoliék december 8-án Bécsben koncerteznek az In Flames és az Of Mice And Men társaságában.

0428ffdp

Eddig sem nagyon képezhette vita tárgyát, hogy az utóbbi évtized legsikeresebb feltörekvő amerikai metalbandája a magyar Zoltan Bathory alapította Five Finger Death Punch, azonban most újabb kemény tények bizonyítják ezt. A csapat második lemeze, a 2009-es War Is The Answer tavaly év elején érte el a platinastátuszt a világ legnagyobb zenei piacán, most pedig két másik soralbumuk is elnyerte ezt az elismerést az Egyesült Államokban: a 2011-es American Capitalist és a 2013-as The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Volume 1 is átlépte a bűvös határt. Mindez cseppet sem lebecsülendő: az ebben az évtizedben, vagyis 2010 óta megjelent metallemezek közül eddig mindössze a Metallica tavalyi Hardwired... To Self-Destruct albumának eladásai haladták meg odaát az egymilliós eladási példányszámot. Mindebbe ma már természetesen nem kizárólag a fizikai eladások, és nem is csak a digitális letöltések számítanak bele, hanem egy speciális átszámítás révén az audio- és videóstreamek is.

Zoliék december elején egy A Decade Of Destruction című válogatással ünnepelték meg az elmúlt szédületes éveket. A Death Punch november 16. óta ismét Európában turnézik. Magyarországhoz legközelebb december 8-án, a bécsi Stadthallében lehet megnézni őket az In Flames és az Of Mice & Men társaságában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.