Shock!

augusztus 14.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Karácsonyi Slayer-feldolgozás a Haken, a Dream Theater, a Protest The Hero és a Cradle Of Filth tagjaival

Különleges karácsonyi feldolgozásra fogtak össze a Haken, a Dream Theater, a Protest The Hero, a Cradle Of Filth és az Inhuman Condition tagjai: az ünnepi téma ráadásul a Slayer egyik alapdala.

1223sleigher

A Slayer 1990-es Seasons In The Abyss lemezének címadó dalát értelmezte újra néhány jeles zenész karácsonyi jelleggel, név szerint Charlie Griffiths gitáros (Haken), Rody Walker énekes (Protest The Hero), Jordan Rudess billentyűs (Dream Theater), Daniel Firth basszer (Cradle Of Filth) és Jeramie Kling dobos (Inhuman Condition).

„Némi karácsonyi vidámságot fecskendeztünk a dalba, a végeredmény pedig jobb lett, mint bármelyikünk számított rá – mondja Griffiths. – Bizonyára Jeff Hanneman is imádta a karácsonyt, szóval remélhetőleg neki is tetszene ez a főhajtás. Remélem, sikerül legalább valami zenei örömöt csempésznünk az újabb bizonytalan, járvánnyal sújtott karácsonyba.”

 

Hozzászólások 

 
#5 Equinox 2021-12-23 18:07
Szerintem is jól sikerült, és látszik, hogy sok munka van benne, a hülyéskedésen kívül is. A szöveg milyen rendesen meg van írva pl :) Fogom még hallgatni az ünnepek alatt szerintem :))
Idézet
 
 
#4 Igor Igorovics 2021-12-23 16:50
Szerintem királyul sikerült! A karácsonyi metalkodás általában elég necces dolog tud lenni, mert vagy egy erőltetett vicceskedésbe fordul, csöpögős lesz vagy éppen csak egy karácsonyi dal torzított gitárral előadva, ergo semmi különös. Itt azonban ezt szuperül elkerülték, remkül illesztették bele a tipikus karácsonyi dallamokat, hangzásokat, anélkül, hogy a dal alapjait megbolygatták volna, a humor faktor csúcson van, de nem fullad idióta bohózatba az egész. A szöveg átírása meg konkrétan zseniális. Az ilyen átírások többnyire hemzsegnek a botladozó rímektől, semmitmondó, értelmetlen soroktól, de Rody Walker (gondolom ő írta át a sorokat) magabiztosan hozta a szintet. Rudess szólója meg maga az unikum! :)
Idézet
 
 
#3 Torzonborz 2021-12-23 13:21
Ez odaszab. :) Leónak is becsületére vállna. :D
Idézet
 
 
#2 homme 2021-12-23 09:48
Hat Rudessnek megis van humorerzeke!
Idézet
 
 
#1 Jézus 2021-12-23 09:24
Tegnap épp hallgattam. Hát mi az a szinti szóló ott? Szerencsére minőségire is lehet venni egy ilyen dolgot.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.