Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

K.K. Downing és Les Binks is fellép a Judas Priesttel a RNR Hall Of Fame-beiktatáson

K.K. Downing és Les Binks is ott lesz a Judas Priesttel a zenekar beiktatásán a Rock And Roll Hall Of Fame-be. A gálát november 5-én rendezik Los Angelesben.

0710kk

Habár „csak” vigaszágon, az úgynevezett kiválósági díj révén, de végre a Judas Priest is bekerül a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Az idei gálát november 5-én rendezik Los Angelesben, a Microsoft Theaterben, és K.K. Downing most az Ultimate Classic Rocknak elárulta: nemcsak ő, hanem Les Binks dobos is fellép majd a zenekarral. „Szerintem úgy nyolc-kilenc percünk lesz – mondta a Priestből bő évtizede távozott gitáros. – Még csak arra sem elég, hogy leizzadjak… A lényeg, hogy szemléltessük a Judas Priest lényegét és legendáját, illetve azt, hogy mit jelent mindez azoknak, akik évtizedeken át elkísérték a zenekart ezen az utazáson.”

Downing fellépése a Priesttel már csak azért sem magától értetődő, mert a gitáros a bandából történt több mint egy évtizeddel ezelőtti kiszállása óta nem bánt szűkmarkúan az egykori zenésztársait illető barátságtalan nyilatkozatokkal. A gitáros magyarul is megjelent önéletrajzi kötete, az Éjjel-nappal Judas Priest sem festett éppen kedvező képet egykori gitárpartneréről, Glenn Tiptonról, illetve utóbbi élettársáról, egyben a zenekar menedzseréről, Jayne Andrewsról. Downing ezzel párhuzamosan ugyanakkor azt is sérelmezte, hogy nem hívták vissza a zenekarba, amikor 2018-ban nyilvánosságra került Tipton Parkinson-kóros megbetegedése, és a tény, hogy innentől csupán alkalmi jelleggel tud majd fellépni a csapattal, teljes turnékat már nem vállal.

A zenekar tagságából Downing és Binks mellett Glenn Tiptont, Rob Halford énekest, Ian Hill basszert, Scott Travis dobost és a néhai Dave Holland dobost iktatják be a dicsőségcsarnokba, tehát Tim „Ripper" Owens énekes, illetve a jelenlegi turnéfelállás két gitárosa, Richie Faulkner és Andy Sneap egyaránt kimarad. A Judas Priest nyáron Budapesten is koncertezett.

 

Hozzászólások 

 
#2 queensryche999 2022-10-17 18:43
Idézet - Tulus:
Rippert is illett volna "beszervezni" :(


Úgy érted beiktatni? Szerintem nem. Bírom Tim-et, a Jugulator albumot kimondottan szeretem (a Demolition-t kevésbé, de az sem rossz), viszont a R&R Hall of Fame hagyományaiba tökéletesen illeszkedik ez a döntés.
Idézet
 
 
#1 Tulus 2022-10-17 18:03
Rippert is illett volna "beszervezni" :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.