Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jön az új Pearl Jam: „Súlyosabb a zene, benne van az első pár lemezünk dallamvilága és energiája”

Idén új lemezzel jelentkezik a Pearl Jam. A zenekar Andrew Watt producerkedése mellett készíti az albumot, és magukhoz képest kifejezetten súlyosnak ígérik.

0327pj

2020-ban jelent meg a Pearl Jam legutóbbi lemeze, a Gigaton, amelynek turnéján a legendás seattle-i csapat végre ismét eljutott Budapestre is. A folytatás valamikor idén várható, és azzal az Andrew Watt-tal dolgoznak rajta, aki többek között Eddie Vedder énekes tavalyelőtti szólólemezét, az Earthlinget is jegyzi, de emellett a Rolling Stonestól Ozzy Osbourne-on és Iggy Popon át egészen Dua Lipáig és Justin Bieberig mindenkivel dolgozott már a szakmában az elmúlt években. „Andrew elég rendesen meghajtott bennünket a stúdióban – mondta a Classic Rocknak a felvételekről Mike McCready gitáros. – Rákényszerített, hogy minden egyes dalra külön összpontosítsunk. A Gigatont elég hosszú időbe telt összerakni, de ezt a mostanit nem annyira. Andrew azt mondta: állandóan egy örökkévalóságig dolgozunk a lemezeinken, szóval ezt most ne húzzuk, gyorsan rakjuk össze.”

Mike szerint az album némileg zenei szempontból is eltér majd az utóbbi néhány Pearl Jam-lemeztől. „Sokkal súlyosabb a zene, mint várnád, benne van az első pár lemezünk dallamvilága és energiája. Andrew arra buzdított minket, hogy egyszerre olyan keményen, melodikusan és gondolatébresztően játsszunk, mint annak idején. Matt Cameron dobolásában pedig olyan elemeket érzek, mint amilyeneket a Soundgardenben vitt a játékába. És ezúttal sokkal több gitárszólóm is van. Teljesen elment az eszem, mint annak idején Chris Cornell-lel és a Temple Of The Doggal a Reach Downban! Egyszerűen muszáj volt ismét megtennem. Általában első vagy második nekifutásra sikerül minden a legjobban, utána már elkezdem túlgondolni a dolgokat, és akkor már nincs benne az az érzés. De Andrew-nak most tényleg sikerült elcsípnie a dolgok velejét.”

A megjelenésről egyelőre nincsenek pontos információk, ám annyi már bizonyos, hogy a zenekar nyáron európai fellépéseket tervez. Egyelőre csak néhány nyugat-európai fesztivált fixáltak júliusra, de remélhetőleg közelebb is jönnek majd.

 

Hozzászólások 

 
#10 Goodbye 2024-01-10 00:52
Josh Klingfofferrel semmi baj nincs, a Red Hot Chili Peppers albumok, amik vele készültek, szerintem semmivel sem gyengébbek, mint az újabbak, a Stadium Arcadiumtól elmaradnak, de a debütnél mindenképpen jobbak.
Idézet
 
 
#9 nausea 2024-01-09 13:52
Tőnkretették a metal-t, pusztuljanak el síránzokó grounge-os pöcshuszárok! Pokolgépet kellene rakni a szimat szatyrukba ha már nem akarják fel akasztani magukat a megyfára!
Idézet
 
 
#8 robidog1984 2024-01-09 12:45
Idézet - Vermin:
Ez a Pearl Jam az egyik legszarabb amerikai rockzenekar, amik kitermelt magából a színtér. A faszinak konkrétan olyan hangja van, mint aki nem nyelte le a BigMac mellé adott "lehet nagyobb" sültkrumplit. Amikor meg tényleg "zúznak" az olyan, mint amikor a beb*szott szalagavató zenekarok kiesnek a szerepükből...

Naaaaaa jól van akkor!
Alig vártam már, hogy előkerüljenek a PJ hír alatt a szimatszatyor huszárok!
És világá kürtöljék a PJ szar...
Értem én, hogy a pici fejetekben még mindig 1993 van, de egyrészt ez a hozzáállás már akkor is vérciki volt másrészről pedig nem vagytok már 15 évesek... nőjetek fel!
Egészen szánalmas amikor valaki ezt nyomtatja 2024-ben
Idézet
 
 
#7 Balázs222 2024-01-09 11:32
Tökéletesen egyet értek az előttem szólókkal. A Pearl Jam mindig is a világ egyik legtúlértékelte bb zenekara volt, Vedder kappan hangjától már kamaszkoromban is levert a víz. Kétségtelen, hogy az első lemezre össze tudtak hozni pár maradandó dalt, ám az összképet árnyalja, hogy ehhez lenyúlták a King's X hangzását (ezt megtette az AIC és a STP is, sorry), alátettek egy vérszegény, erőtlen hangzást, és a hab a tortán Vedder erőltetett fahangja. Brrr... Watt tökéletesen passzol a PJ-hez, két túlértékelt mázlista.
Idézet
 
 
#6 cifrakdaniel 2024-01-09 11:18
Idézet - Martin:
Idézet - janomano:
Már magam is fárasztom ezzel, de nem tudom megállni, ez a Watt mitől ilyen hú de mindenkinek vele kell dolgoznia arc? Olyan szinten adják egymásnak a kilincset világsztárok ennél a fickónál, hogy az hihetetlen.
Miközben egy tehetségtelen balfasz, mit tett hozzá bármelyik lemezhez amihez köze volt, a nagy semmit. Pláne amiket gitározik, na ne, abszolút minősíthetetlen talán a Josh Klinghoffer volt még ekkora talentum az utóbbi időben.
Valaki világosítson fel, mert ez a fickó az utóbbi évek legnagyobb kérdése számomra, és ha esetleg a következő az AC/DC lesz legyen időm felkészülni és ne dőljek kapásból a kardomba.


Bennem a Rolling Stones lemez után fogalmazódott meg hogy vajon kinek a kije lehet ez a csávó?
Mert hogy nem pusztán a tehetsége miatt kap meg ilyen melókat egymás után (Ozzy, Iggy Pop, Rolling Stones, stb.) az egyszer biztos. A tehetség az egy dolog, de nekem ne mondja senki hogy producerként akkora király lenne hogy ilyen rock előadók kilincseljenek nála Justin Bieber, Miley Cyrus meg Post Majom után. (Azóta volt már Ed Sheeran, Maroon 5 meg Dua Lipa is, ahogy nézem. Na, őket teljesen el tudom fogadni a palettáján, de az öregeket nem igazán.)
Arról nem is beszélve hogy ez a tucatpopos műanyag hangzás amit mindenkinél elsüt semmivel sem jobb a Kevin Churko féle tucatmetál hangzásnál. Így tényleg nem értem hogy mitől ekkora király ez a gyerek. Nekem dalszerzőként és gitárosként sem túl kiugró. Az új Ozzy albumoknál is a valamennyire értelmes dalokat a vendégzenészek hozták, Iggy albuma pedig közel hallgathatatlan ul szar lett. A Rolling Stones albumnál legalább nem írt dalokat, ez egy komoly fegyvertény volt az öregeknél. Az a lemez nem is lett rossz viszont a hangzás ott is totál műanyag volt.
Szóval...Én már így maradok ez biztos de ennek a faszinak a sikere számomra pont akkora talány mint akármelyik egyslágeres popsztárnak az elmúlt 15 évből.

Josh Klinghoffer-t meg ne bántsuk. Ő nem volt rossz a Chilinél, csak pont egy olyan helyzetbe került ahol bárki lett volna a helyén szanaszét fikázták volna. Nem teljes mértékben rajta múlott hogy a vele készült lemezek nem lettek kiugróak. A gitárjátéka rendben volt, csak dalszerzőként bizonyult gyengének a fő arcokhoz (és pláne Frusciantéhoz) képest.
(Az viszont tény hogy Iggy Pop albumához ő sem tudott túl sok értelmeset hozzátenni.)


Leginkább senkinek a senkije. Jókor, jó helyen, na meg szépen bedolgozta magát a zeneiparba. És valószínűleg a tehetsége miatt került oda. Egy producernek nem kell sem dalszerzőként, sem gitárosként kiugrónak lennie, épp elég ha az összképet formálja és tereli a zenekart egy kreatív környezetbe, mint ahogy McCready is mondta. Innentől kezdve szubjektív, hogy milyen hangzást rak össze. Plusz ő alapvetően ebben a légkörben mászkál. És valószínűleg szar arc sem lehet, mert tényleg lassan sorszámot tépnek hozzá az öregek. Más magyarázatot nem látok.
Az új Ozzy albumokat a saját "session" zenekarával írta (Chad Smith, Trujillo/McKagan), a vendégzenészek közül szinte senki másnak nincs kreditje, az Iggy lemez nekem kifejezetten tetszett, a Stones esetében meg 3 dalt jegyzett, köztük az Angry-t.
Nem védeni akarom Wattot de csak azért élből elutasítani mert pop producerként kezdte a stúdiós pályafutását...pedig ezek és a California Breed révén jutott el oda, ahol most van.
Én szerintem a sikere mögött az van, hogy egy új zenei szemlélet hoz magával. Aki a rock metál világából jött, de zeneileg teljesen nyitott, és a pop producerkedéséb ől sok hasznos tapasztalatot szerzett, amit tud kamatoztatni. Az első ozzy lemezen több dal után is volt olyan érzésem, hogy ez egy pop lemez, rockzenészektől . És nagyon jól állt annak a lemeznek. Plusz, ha popról is van szó sokszor visszanyúl az alapokhoz, pl. hangszerelésile g, ami nekem szimpatikus. (Pl. Dua Lipa szám, élő dobot akart hozzá, hívta a haverját Chad Smitht: https://www.youtube.com/watch?v=g-pZ7WXuBSs&pp=ygUTY2hhZCBzbWl0aCBkdWEgbGlwYQ%3D%3D
Sajnos azt kell mondjam, ha tetszik, ha nem még jó pár évig beszélni fognak róla és csinálni fogja a lemezeket. És én régóta mondogatom, de ő lesz a következő Rick Rubin produceri népszerűségileg .
Plusz ami leginkább szimpatikus benne, hogy élvezi, hogy ekkora ikonokkal dolgozhat. Másképp nem csinálna egy mini klub turnét Iggyvel, Chaddel és Duffal pl. Azért ezt a formációt bárhol bármikor megnézném európán belül.
Klinghoffer meg teljesen más tészta. Össze sem lehet hasonlítani kettejüket. Ő tényleg klasszikus zenész. Abszolút nem rajta ment el az a Chili korszak egyszerűen ahelyett, hogy a zenei összképet dominálta volna vagy egyenrangú félként alakította volna azt, mint Frusciante, inkább kiszolgálta a Flea-Smith tengelyre épülő dalokat. Inkább olyan jellegtelen szürke eminenciás nekem, de az I'm with you mai napig rendszeresen forog.
Idézet
 
 
#5 Vermin 2024-01-09 01:52
Ez a Pearl Jam az egyik legszarabb amerikai rockzenekar, amik kitermelt magából a színtér. A faszinak konkrétan olyan hangja van, mint aki nem nyelte le a BigMac mellé adott "lehet nagyobb" sültkrumplit. Amikor meg tényleg "zúznak" az olyan, mint amikor a beb*szott szalagavató zenekarok kiesnek a szerepükből...
Idézet
 
 
#4 Martin 2024-01-09 00:11
Idézet - janomano:
Már magam is fárasztom ezzel, de nem tudom megállni, ez a Watt mitől ilyen hú de mindenkinek vele kell dolgoznia arc? Olyan szinten adják egymásnak a kilincset világsztárok ennél a fickónál, hogy az hihetetlen.
Miközben egy tehetségtelen balfasz, mit tett hozzá bármelyik lemezhez amihez köze volt, a nagy semmit. Pláne amiket gitározik, na ne, abszolút minősíthetetlen talán a Josh Klinghoffer volt még ekkora talentum az utóbbi időben.
Valaki világosítson fel, mert ez a fickó az utóbbi évek legnagyobb kérdése számomra, és ha esetleg a következő az AC/DC lesz legyen időm felkészülni és ne dőljek kapásból a kardomba.


Bennem a Rolling Stones lemez után fogalmazódott meg hogy vajon kinek a kije lehet ez a csávó?
Mert hogy nem pusztán a tehetsége miatt kap meg ilyen melókat egymás után (Ozzy, Iggy Pop, Rolling Stones, stb.) az egyszer biztos. A tehetség az egy dolog, de nekem ne mondja senki hogy producerként akkora király lenne hogy ilyen rock előadók kilincseljenek nála Justin Bieber, Miley Cyrus meg Post Majom után. (Azóta volt már Ed Sheeran, Maroon 5 meg Dua Lipa is, ahogy nézem. Na, őket teljesen el tudom fogadni a palettáján, de az öregeket nem igazán.)
Arról nem is beszélve hogy ez a tucatpopos műanyag hangzás amit mindenkinél elsüt semmivel sem jobb a Kevin Churko féle tucatmetál hangzásnál. Így tényleg nem értem hogy mitől ekkora király ez a gyerek. Nekem dalszerzőként és gitárosként sem túl kiugró. Az új Ozzy albumoknál is a valamennyire értelmes dalokat a vendégzenészek hozták, Iggy albuma pedig közel hallgathatatlan ul szar lett. A Rolling Stones albumnál legalább nem írt dalokat, ez egy komoly fegyvertény volt az öregeknél. Az a lemez nem is lett rossz viszont a hangzás ott is totál műanyag volt.
Szóval...Én már így maradok ez biztos de ennek a faszinak a sikere számomra pont akkora talány mint akármelyik egyslágeres popsztárnak az elmúlt 15 évből.

Josh Klinghoffer-t meg ne bántsuk. Ő nem volt rossz a Chilinél, csak pont egy olyan helyzetbe került ahol bárki lett volna a helyén szanaszét fikázták volna. Nem teljes mértékben rajta múlott hogy a vele készült lemezek nem lettek kiugróak. A gitárjátéka rendben volt, csak dalszerzőként bizonyult gyengének a fő arcokhoz (és pláne Frusciantéhoz) képest.
(Az viszont tény hogy Iggy Pop albumához ő sem tudott túl sok értelmeset hozzátenni.)
Idézet
 
 
#3 queensryche999 2024-01-08 19:28
"Miközben egy tehetségtelen balfasz, mit tett hozzá bármelyik lemezhez amihez köze volt, a nagy semmit. Pláne amiket gitározik, na ne, abszolút minősíthetetlen (...)"

Nyilván így van és mindenki hülye, aki vele dolgozik. ;)
Idézet
 
 
#2 Légyölő Gabóca 2024-01-08 18:19
Még szép, hogy bekeményítenek, amikor már a Hooligans is havi metált nyomat Santa Claussal a mikrofonnál. :)
( Amúgy megnősült a csávó, vagy mitől őszült meg ilyen hirtelen? :P )

Josh Klinghofferrel meg mi a baja mindenkinek, de tényleg?!? Oké, nem egy Lovrek Krisztián, de azért na... 3 Red Hot Chili Peppers tag nem tévedhet... :D
Idézet
 
 
#1 janomano 2024-01-08 15:00
Már magam is fárasztom ezzel, de nem tudom megállni, ez a Watt mitől ilyen hú de mindenkinek vele kell dolgoznia arc? Olyan szinten adják egymásnak a kilincset világsztárok ennél a fickónál, hogy az hihetetlen.
Miközben egy tehetségtelen balfasz, mit tett hozzá bármelyik lemezhez amihez köze volt, a nagy semmit. Pláne amiket gitározik, na ne, abszolút minősíthetetlen talán a Josh Klinghoffer volt még ekkora talentum az utóbbi időben.
Valaki világosítson fel, mert ez a fickó az utóbbi évek legnagyobb kérdése számomra, és ha esetleg a következő az AC/DC lesz legyen időm felkészülni és ne dőljek kapásból a kardomba.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.