Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jeff Hanneman nélkül kényszerül koncertezni a Slayer

Több kiemelt Slayer koncertet is kihagyni kényszerül Jeff Hanneman, aki jelenleg egy igen makacs és veszélyes fertőzéssel lábadozik otthon: a gitáros jobb karját húsevő baktériumok támadták meg. Jeff teljesen fel fog gyógyulni, de ennek időpontja kérdéses, így nem tudni, például Budapesten játszhat-e társaival áprilisban. A Slayer hamarosan nyilvánosságra hozza, felépüléséig ki helyettesíti majd Hannemant a fellépéseken.

Január végén, egy súlyos fertőzést követően rövid időre kórházba került Jeff Hanneman, ahol sebészeti beavatkozást hajtottak végre a gitáros jobb karján. Orvosai nem tudták pontosan azonosítani a kór eredetét, de húsevő baktériumok jelenlétét – tudományos nevén necrotizing fascitiis betegséget – állapították meg Jeffnél, ami alighanem egy pókharapásból származott. Hanneman jelenleg otthon lábadozik, de még számos kezelés vár rá, köztük több bőrátültetéssel. A várakozások szerint hamarosan teljesen fel fog gyógyulni, jelenlegi állapotában azonban nem képes koncertezni, így a Slayer nélküle kénytelen részt venni a február 26-án startoló Australian Soundwave fesztiválturnén. Egyelőre nem tudni, ki lesz az a vendéggitáros, akit csatasorba állítanak, de azt ígérik, hamarosan bejelentik.

„Jeff a testvérünk, majdnem harminc éve barátok vagyunk és közösen zenélünk", mondta Tom Araya énekes/basszusgitáros. „Azt szeretnénk, ha olyan gyorsan meggyógyulna, ahogy csak lehetséges." „Azok után, ami tavaly történt, mindnyájan egyetértettünk abban, hogy nem okozhatunk ismét csalódást a rajongóinknak", utalt Kerry King gitáros Araya tavaly januári hátoperációjára, melynek következtében a Slayer több 2009-es és 2010-es koncertet lemondani kényszerült. „Maga Jeff is száz százalékosan helyeselte ezt a döntést, vagyis a terveknek megfelelően turnézunk majd. Jelen pillanatban nem tudjuk pontosan megmondani, mikor térhet vissza közénk, de amint erre lehetősége lesz, azonnal visszajön. Alig várjuk, hogy jobban legyen, és visszatolja a seggét az útra!"

Mint a fentiekből is látható, egyelőre nem tudni, hogy Hanneman részt vehet-e például a banda tavaszi European Carnage turnéján, ahol a Megadeth-tel közösen játszanak majd. A körút április 8-án éri el Budapestet, a Papp László Sportarénát.

A szóban forgó betegség nem vicc: a fertőzést húsfaló baktériumok okozzák, melyeknek egyes fajtái akár egy nap leforgása alatt is képesek megölni áldozatukat azáltal, hogy berágják magukat a bőr rétegeibe, majd fokozatosan elpusztítják azt, valamint a zsírt, a szöveteket és az izmokat. Szerencsére minden formájában ritka betegségről van szó.

A Slayer klasszikus Seasons In The Abyss albumáról itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-02-13 23:39
Na ez így nem pálya héló! Nem akarok rossz-májú lenni de ha 26-án nem játszhat akkor egy hónapra rá sem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.