Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jason: „A Metallica nem szeretne a projektemmel semmiféle áthallást”

0517jasonJason Newstednek nincsenek információi arról, mit gondolnak korábbi metallicás zenésztársai új zenekarának tevékenységéről, bizonyos sejtései alapján viszont nem nagyon akarják, hogy a köztudatban a Metallicával keveredjen a Newsted. A basszusgitáros egy friss interjúban beszélt erről.

„Nem, sőt, azt sem tudom, tisztában vannak-e vele egyáltalán, hogy új zenéket csinálok", válaszolta Jason a NY Hard Rock Examiner azon kérdésére, kapott-e már bármilyen visszajelzést a Metallica tagjaitól a Newsted tevékenységével kapcsolatban. „A Revolver Golden Gods díjátadón mind ott voltunk, és egyikük felesége azt mondta az én nejemnek, hogy azért nem akartak semmit mondani a beszédben, illetve közösen fotózkodni, mert nem szeretnének semmiféle áthallást a projektemmel. Szóval valamit biztosan tudnak, de az ő saját világuk az ő saját világuk, ami tényleg egy mikrokozmosz, egy valódi buborék. Úgyhogy őszintén szólva nem vagyok biztos semmiben."

Jason az interjúban beszélt a csapatból történt kilépéséről is. „Nekem kellett a sarkamra állnom, és meghoznom az áldozatot mindannyiunkért. Nekem kellett tökösnek lennem, és megmondani, mi fog történni, és mivel megtettem ezt, most sikeresebbek, mint valaha, még mindig ők állítják be a mércét, James pedig egészségesebb, mint egész életében valah is volt. Én is tiszta fejjel tekintek a világba, semmilyen drogot nem használok, és kicsit olyan, mintha megint tizenkilenc éves lennék. A naptár ugyan halad előre, de ez nem jelenti azt, hogy neked is meg kell öregedned."

Egy másik régi Metallica tag, Dave Mustaine ugyanakkor már hallotta a Newsted januárban kiadott Metal című EP-jét, ami nem is csoda, hiszen Jason csapata is ott lesz a Megadeth által működtetett amerikai Gigantour idei fordulójában. „Dave azt mondta, pont olyan a zene, amilyet várt tőlem, és ez fantasztikus. Pont ezt szeretném hallani az emberektől: hogy megértették, milyen őszinte ez az egész. Ezt tekintem fő küldetésemnek: hogy visszahozzuk a zene tisztaságát. Annyi hamis szarság van manapság a színtéren: a ProTools segítségével úgy tesznek, mintha tudnának zenélni... Ebben én nem akarok részt venni. Számomra az a fontos, hogy magasra emeljem a lehető legtisztább metal zászlaját. Amolyan punk rockos megközelítés ez: hadd beszéljen csak a zene!"

A Newsted már javában turnézik az Egyesült Államokban, de Jason a koncerteken – a várakozásoknak megfelelően – nem a múltjára épít: a régi Metallica bulikon gyakran általa énekelt Whiplash ugyan fix elem a programban, és játszik kis részleteket a Creeping Deathből, illetve a My Friend Of Miseryből is, ezeket leszámítva azonban saját dalok vannak műsoron. A zenekar június 26-án Tokajban, a Hegyalja Fesztiválon is fellép, és ha minden jól megy, addigra első teljes nagylemezük is a boltokba kerül.

 

Hozzászólások 

 
+5 #3 maradonnna 2013-05-17 10:49
Szerintem meg Jason akar ingyen reklámot azzal ,hogy minden egyes interjúban felhozza a Metallicát!még nem olvastam tőle olyan nyilatkozatot amiben ne emlitené meg Jameséket!ez elég szánalmas!amúgy meg ezzel a zenével amivel most nyomul,a múltja nélkül sehol sem lenne!Gyenge,át lagos nóták!Valjuk be őszintén!
Idézet
 
 
+5 #2 PX3 2013-05-17 09:33
Nem értem ezt. Én nem vágom a Metallica történetét, nem is szeretem, nem is érdekel, DE!
Miért kéne egy korábbi zenésznek egyáltalán foglalkozni azzal, hogy a korábbi zenésztársai mit gondolnak a saját zenekaráról?
Idézet
 
 
+7 #1 afc 2013-05-17 09:11
mért? :D mitől fél a metallica? :D hogy Jason a semmiből hirtelen jobb dolgot csinál mint amit ők a Lulu Deat maghnetic párossal együttvéve? :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.