Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Januárban tér vissza Blaze Bayley eredeti zenekara

Elkészült a brit Wolfsbane új nagylemeze, amely 2012 januárjában jelenik majd meg. Az egykori Iron Maiden frontember Blaze Bayley eredeti zenekara, amely Nagy-Britanniában a maga idejében aránylag népszerűnek számított, tizennyolc éve nem adott ki új stúdióalbumot.

„Nincs túl sok elképzelésem azt illetően, mit várnak az emberek egy Wolfsbane lemeztől, de ez egy igazi húzós ’sbane album”, mondja a keverés végeztével Jase Edwards gitáros. „Tele van szégyentelen rockzenével, én pedig kibaszottul imádom a rockzenét! A hangzást felfrissítettük, és néhol kicsit meg is csavartuk a dolgokat. Szerintem igazi ünnep lesz majd végighallgatni ezt az anyagot, számomra legalábbis az – remélem, számotokra is az lesz. Nagyon büszke vagyok rá!”

Az anyag a zenekar saját kiadásában jelenik meg, és a koncertek mellett a Wolfsbane weboldaláról lehet majd beszerezni. A Wolfsbane tagjai a nemrég tarkopasszá változott Bayley és Edwards mellett Jeff Hateley basszusgitáros és Steve „Danger" Ellett dobos, vagyis a tagság az eredeti. „Habár az évek során rengeteg más dolgot is csináltunk, a Wolfsbane mindig is ott volt a szívünkben", kommentálta az újonnani aktivitást korábban Blaze. „A The Quireboysszal közös turnénkon annyira jól éreztük magunkat, és olyan sokan érdeklődtek irántunk, hogy eldöntöttük: a stúdió felé vesszük az irányt.”

A Wolfsbane 1984-ben alakult, öt évvel később Rick Rubin kiadójánál, a Def Americannél jelentették meg első albumukat, a Live Fast, Die Fastet. Habár a brit rocksajtóban hihetetlen elánnal nyomatták a zenekart, hazájukban is csak mérsékelt, középkategóriás sikereket arattak, legjobban 1991-es második lemezük, a Down Fall The Good Guys futott. Miután 1994-ben Blaze az Iron Maiden élére került, a zenekar feloszlott. Habár az énekes pályafutása már 1999-ben befejeződött a Maidenben, Bayley ezután sem sietett ismét összehozni új csapatát: első újkori bulijaikat csupán 2007-ben adták, az első kézzelfogható eredmény pedig egy EP volt idén áprilisban, ahol azonban mindössze egy új szerzemény kapott helyet.

A Wolfsbane mostani nagyobb fordulatszámában az is szerepet játszhat, hogy a 48 éves Blaze szólózenekarában a legutóbbi Promise And Terror album turnéin igen komoly feszültségek támadtak, így idén minden társát szélnek eresztette. Az énekes ősszel akusztikus szólókoncerteket adott Angliában Jase Edwards társaságában. Újabb önálló albumának munkálatai előreláthatólag decemberben kezdődnek, és egy élő DVD is várható tőle a közeljövőben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.