Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét összehozná az ős-W.A.S.P.-ot Riley, Piper és Holmes?

1013rileyMa este, egy hollywoodi Sin City Sinners-koncerten ismét egy színpadon áll majd a W.A.S.P. legsikeresebb felállásának két tagja, Randy Piper gitáros és Steve Riley dobos. Utóbbi még azt sem tartja kizártnak, hogy pár nosztalgiabuli erejéig ismét összehozzák a szóban forgó négyest – és az sem zavarja, hogy Phil Lewis párhuzamosan még egy L.A. Gunst hozott létre Tracii Gunsszal...

Október 13-án ismét együtt zenél majd a W.A.S.P. ősfelállásának szólógitárosa, Randy Piper, illetve a banda korai leosztásának dobosa, Steve Riley, aki utólag aztán az L.A. Guns kedvéért távozott Blackie Lawless bandájából, és kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is ott zenél. Mint egy interjúban elmondta, még az sem kizárt, hogy mindez egy nagyobb szabású W.A.S.P.-reunion kezdete legyen, rajtuk legalábbis biztosan nem múlna a dolog. „Rengeteg zenekar összeállt és újjáalakult, az eredeti W.A.S.P. viszont soha", fejtegette Piper a Blabbermouthnak. „Blackie mindig is jó zenészekkel dolgozott, de az első W.A.S.P.-ban nem kizárólag nagyszerű muzsikusok játszottak, hanem a személyiségekre is nagy hangsúlyt helyeztünk. Mindenki uralta a színpad egy részét. Ha rajtam múlna, szívesen látnám akár még limitált keretek között is, ahogy megint összejövünk."

A dobos ugyan öt éve nem beszélt Blackie Lawless-szel, de amikor a W.A.S.P. és az L.A. Guns közösen turnézott Észak-Amerikában, minden régi feszültséget elsimítottak. „Ami roppant ígéretes, hogy már Randy is kapcsolatban van Blackie-vel, pedig amikor annak idején kirúgta, nagyon összevesztek. Jó, hogy megint baráti a kapcsolatuk. Én pedig Blackie-vel, Chris Holmesszal és Randyvel is jó barátságot ápolok. Ha ők is beszélnek egymással, az bizony növeli annak esélyét, hogy összejöjjön pár koncert. Nem azt mondom, hogy a dolog biztos összejön, de ígéretes, hogy már beindult a kommunikáció. Randyvel Chrisről is beszéltünk, aki remek döntést hozott azzal, hogy Európába költözött mindazon dolgok elől, amik lassan felőrölték. Mára megtisztult, Randyvel rendszeres kapcsolatban vannak, pár bulijuk volt is közösen. Az a jó, hogy még mind életben vagyunk, és mindenki zenél is, szóval senkit sem a naftalinból kellene előhámozni. Szóval talán az, hogy Randy és én pár koncerten régi dalokat játszunk, akár az első lépése is lehet valaminek. Remélem, kisül belőle valami, még akkor is, ha csak valami olyasmiről lenne szó, amit a Dokken csinált most."

Steve-et természetesen arról is megkérdezték, mit szól hozzá, hogy Phil Lewis ismét Tracii Gunsszal zenél, ráadásul szintén L.A. Gunsként, és azért egy másik formációban, mert a gitáros saját bevallása szerint maximum rengeteg pénzért játszana ismét Riley-val. Mint a dobos elmondta, cseppet sem zavarja a dolog, és ettől még természetesen az utóbbi években aktív L.A. Guns is megy tovább. „Amikor megbeszéltem a helyzetet Phillel, azt akarta, hogy megértsem: ha bármi másba is belefog, annak elsődlegesen anyagi okai vannak. Ezt pedig totálisan megértem, mert manapság a zenekarok nem sok módon kereshetnek pénzt. És én aztán senkit nem fogok meggátolni abban, hogy némi extra lóvéhoz jusson. Csak csinálja! A mi L.A. Gunsunk naptára máris tele van koncertekkel az év hátralévő részére, és már a jövő évi bulikat is elkezdtük lekötni. Phil tehát továbbra is tagja a zenekarnak, közben meg csinálja Traciivel a saját különleges dolgát. És ez így mindenki számára megfelel."

Riley a maga részéről egyébként nem haragszik Gunsra. „Tracii nagy feneket kerített ennek az egésznek, de én nem megyek bele senkivel semmiféle oda-vissza internetes háborúskodásba. Soha nem is fogok, távol áll tőlem az ilyesmi. Tudom, hogy Traciitől nem, de leszarom. Lepereg rólam. Ha engem akar indoknak használni arra, miért nem játszik ebben a zenekarban, hát tegye, részemről rendben van. Részemről az is rendben lenne, ha ismét vele zenélnék. Olyan, mint a kisöcsém. Az eredeti zenekar tagja, semmi bajom vele. Mint ahogy azzal sincs, hogy ismét Phillel ír dalokat. Persze örülnék, ha neki sem lenne problémája velem... Amikor azt mondta, hogy csak bérzenész voltam az L.A. Gunsban... nos, én azt hittem, én vagyok a kedvenc dobosa, hiszen nekem mindig ezt mondta. De nekem ez ilyen középiskolás szint, ilyen üzengetésekbe belemenni... Meg is lep, hogy ő bevállalja ezt. Még Phil is meglepőnek tartja. Kicsit visszafoghatná magát, mert ez olyan gyerekes."

Riley még hozzátette: a következő év első heteiben, amikor Lewis és Guns együtt írnak majd zenéket a jövőre megjelnő közös lemezre, ő maga is Randy Piperrel játszik majd, és talán Chris Holmes is csatlakozik majd hozzájuk. Kíváncsian várjuk, mit szól majd mindehhez Blackie Lawless...

 

Hozzászólások 

 
#6 teszter 2016-10-14 21:03
holmes ennyi. ezen a szinten mozog. a "klip" komoly.
https://www.youtube.com/watch?v=MTIWzgExzAA

szanalmas. pedig a regi lemezeiket hogy szerettem...
Idézet
 
 
+4 #5 queensryche999 2016-10-13 17:10
Idézet - roland78:
hát remélem nem lesz belőle semmi Blackie részéről. Chris Holmes-t meg hagyjuk.


Tény, hogy Chris elrettentő példája a túltolt r&r-életmódnak, de mára egész szépen összeszedte magát. Oké, nem szabadna énekelnie, de ami a gitározást illeti, hozza a régi dolgokat - és ehhez tegyük hozzá, hogy ő sosem a "baszott jó gitáros" kategória volt.
Idézet
 
 
+9 #4 Draveczki-Ury Ádám 2016-10-13 16:46
Idézet - bluevoodoo:
Dehát az ős-W.A.S.P. dobosa nem is Riley volt, hanem Tony Richards, akit az első album turnéi előtt rúgtak ki kiadói nyomásra.

Ráadásul Blackie szerint onnantól nem volt már az igazi a felállás, hogy Riley csatlakozott... Mindazonáltal a világ már így ismerte meg őket, hiszen az első lemez turnéján már Riley dobolt.
Idézet
 
 
+8 #3 bluevoodoo 2016-10-13 16:35
Dehát az ős-W.A.S.P. dobosa nem is Riley volt, hanem Tony Richards, akit az első album turnéi előtt rúgtak ki kiadói nyomásra.
Idézet
 
 
+5 #2 notreadam 2016-10-13 15:38
Mostanában megint mindenki újra össze akar állni?Ezektől a reunionoktól kezd hányingerem lenni,bocs...
Idézet
 
 
+6 #1 roland78 2016-10-13 15:22
hát remélem nem lesz belőle semmi Blackie részéről. Chris Holmes-t meg hagyjuk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.