Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új albumon dolgozik Phil Lewis és Tracii Guns

1221philtraciiKözös L.A. Guns-nagylemezt készít Phil Lewis és Tracii Guns. A 2017-ben várható album a zenekar klasszikus stílusában fogant dalokat rejt majd, és mindenképpen érdekes helyzetet teremt, hiszen mindezzel párhuzamosan aktív marad a másik L.A. Guns is, ahol Steve Riley-val játszik együtt az énekes.

Tracii Guns megerősítette az LA Weeklynek, hogy új L.A. Guns-albumon dolgozik régi kollégájával, Phil Lewisszal, akivel idén ismét közösen koncerteztek. Viszont ha jól értelmezzük, mindez nem jelenti a zenekar utóbbi években aktív felállásának végét sem, főleg, hogy a név jogaival Steve Riley dobos rendelkezik, akivel viszont Tracii biztosan nem kíván együtt játszani – éppen ezért a Phillel adott idei bulik is L.A. Guns' Phil Lewis And Tracii Guns néven futottak. A frontember ugyanakkor a másik csapatban is Lewis, és természetesen ez a banda is aktív volt az utóbbi időszakban. „Ha összerakod Philt és engem, megkapod az L.A. Guns hangzását", mondta a lapnak Tracii. „És akármennyire is szeretem a zenekar bizonyos korábbi tagjait, nehéz lenne szavakba önteni, mi mindent tettek hozzá ők is a csapat megszólalásához. Viszont ahol Phil Lewis és Tracii Guns együtt játszik, annak a zenekarnak kell L.A. Gunsnak lenni. Nem is lehet más."

Tracii nemrég Eddie Trunknál is vendégeskedett, ahol megerősítette: soha többé nem kíván együtt zenélni Steve Riley-val, noha nem kívánta részletezni, pontosan miért is fújnak egymásra annyira hosszú évek óta. „Phillel olyanok vagyunk, mint Káin és Ábel: az egyik nap lehet, hogy egymásnak ugrunk, de továbbra is testvérpárként működünk, fedezzük a másik hátát. Ennyire közel állunk egymáshoz. Steve Riley bérdobosként került hozzánk, és miután mára már rég megkopott annak a varázsa, hogy előttünk a W.A.S.P.-ban játszott, elmondhatom: sok olyan dobossal zenéltem, akik milliárdszor jobb zenészek nála, és sokkal jobban érdekli őket a zenélés. Éppen ezért nincs is okom arra, hogy valaha is vele játsszak. Nem meghatározó tényező egy zenei egységben, egyszerűen csak egy masszív dobos. Ő persze vitázna ezzel, de én tudom, hogy így van, mert játszottam Brian Tichyvel, Shane Fitzgibbonnal és Vinny Appice-szel, akik más ligában vannak. Persze elhiheted: én is imádnám, ha valaki azzal jönne oda hozzám, hogy ha ismét összejövök Steve Riley-val meg az eredeti L.A. Gunsszal, azzal a gyermekem és a dédunokáim jövőjét is bebiztosítom anyagilag. Nem vagyok hülye, egy ilyen ajánlatra természetesen igent mondanék. De hát ez soha nem fog megtörténni."

Ami a most készülő, a Frontiersnél megjelenő Lewis/Guns-féle lemezt illeti, Tracii szerint senkinek sem kell aggódnia. „Nosztalgiazenekar vagyunk, így nagyszerű, hogy készítünk egy lemezt. És tudom, hogy aki szereti a súlyosabb dolgainkat, imádni is fogja. Sosem tekintettem hobbiként az L.A. Gunsra, így biztosan nem most fogom ezt elkezdnei. Ha zenét írok Phillel L.A. Guns néven, azt nagyon komolyan fogom venni, és úgy állok mind a koncertekhez, mind a lemezhez, hogy az a lehető legjobb legyen a zenekar és a közönség számára is. És igazából ez az egyetlen zenekar, amellyel kapcsolatban valaha is így éreztem: hogy oda kell figyelnem rá, és azt kell tennem, amit helyesnek érzek. Most pedig főleg ez a helyzet, hiszen ha ez az utolsó album, amit Phillel közösen készítünk, annak rohadt jónak kell lennie. Szar lenne középszerűen befejezni..."

A Guns – Lewis páros annak idején három halhatatlan Sunset Strip-klasszikust készített együtt (L.A. Guns – 1988, Cocked & Loaded – 1989, Hollywood Vampires – 1991), illetve a már elsikkadt, de szintén kiváló 1994-es Vicious Circle-t. Némi mosolyszünet után Tracii két további lemezre visszatért a bandába, hogy aztán ismét távozzon, és Lewis elődjével, Paul Blackkel élessze újjá a csapatot. Ezekben az években tehát két L.A. Guns működött, a Tracii-féle 2007-ben Budapestre is eljutott. Az idei koncerteken Johnny Martin basszer és Shane Fitzgibbon dobos alkotta Tracii és Phil zenekarát, tehát a sztori ebből a szempontból nem csúszott össze a másik L.A. Guns dolgaival, ahol Riley mellett Michael Grant szólógitáros és Kenny Kweens basszer zenél Phillel. Mivel az énekes egy pár nappal ezelőtti facebookos kommentje szerint csak vendégeskedett Traciinél és csapatánál az idei bulikon, és az a sztori semmiképpen sem keverendő össze az L.A. Gunsszal, nehéz másképp értelmezni a helyzetet, mint hogy a bandából ismét két verzió működik... A Lewis/Riley-féle változat naptára egészen év végéig tartalmaz koncerteket, a Lewis/Guns-féle pedig elvileg jövőre koncertezik majd.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 bene 2016-09-22 23:41
Tudom, hogy senkit nem érdekel, de Tracii Guns 2002-ig folyamatosan az L.A. Guns tagja volt. Mosolyszünet ugyan valóban volt, de Lewis távozott ideiglenesen a fedélzetről a 90-es évek második felében, nem Guns.
Idézet
 
 
+10 #1 bogar 2016-09-21 13:11
Mehetnek Axl-ék turnéjára.
Értitek!?
ELÉ Guns.
(Bocs)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.