Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét Hellhammer-dalokat játszik majd Tom G. Warrior

1119cf10Kizárólag Hellhammer-dalokat játszik majd az idei Hellfesten Tom G. Warrior. A kultikus formáció azonban nem éled újjá, a műsor Triumph Of Death néven fut.

A mindössze 1982 és 1984 között létezett, svájci Hellhammer a Celtic Frost elődzenekara volt, és rövid fennállása alatt is alapvető hatást gyakorolt a metal legbrutálisabb underground irányzataira. A csapat munkássága a koncerteket tekintve később feledésbe merült, hiszen a Celtic Frost egy idő után elhagyta a korai dalokat, Thomas Gabriel Fischer jelenlegi bandája, a Triptykon pedig csak különleges alkalmakkal vett elő eddig egy témát ebből az érából. Most azonban változik a helyzet: a clissoni Hellfesten, június 21-én bemutatkozik a Triumph Of Death, amely kizárólag a Hellhammer repertoárjából válogat majd.

„A Hellhammer sosem fog visszatérni, és soha nem is alakul újjá", szögezi le Fischer, és szavai különös súlyt nyernek egykori jobbkeze, Martin Eric Ain tavalyi halálának fényében. „Abszolút lehetetlen lenne visszahozni egy olyan zenekart, amely ennyire szorosan kötődik egy nagyon különleges és egyéni korszakhoz. Éppen ezért soha nem is fontolgattam ilyesmit, függetlenül attól, akármilyen komoly ajánlatokkal kerestek meg az ügy érdekében az utóbbi években. A Hellhammer zenéje azonban létezik, és életem útjának egyik elképesztően fontos részét jelenti. És szeretném is játszani ezt a zenét élőben, mielőtt meghalok."

Fischer közeli barátaival hozta össze az új zenekart: társai Mia Wallace basszer, Michael Zech gitáros/énekes és Alessandro Commerio dobos. A Triumph Of Death semmiféle új anyagot nem ír és rögzít, kizárólag a Hellhammer repertoárjából válogatnak majd a koncerteken.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.