Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Instru szólóalbummal tér vissza a Megadeth volt gitárosa

Befejezte a munkálatokat debütáló szólóalbumán Glen Drover, a Megadeth, az Eidolon és King Diamond korábbi gitárosa. A Metalusion címet viselő instrumentális anyag hamarosan meg is jelenik a Magna Carta kiadó gondozásában, és ahogy címe is mutatja, egyfajta átmenetet képvisel majd a metal és a fúziós jazz/prog dolgok között.

„2007 decemberében életem egyik legnehezebb döntését kellett meghoznom, ami végül az lett, hogy otthagytam a Megadeth-t, azt a zenekart, melyben roppant keményen dolgoztam, és segítettem feltámasztani halottaiból", mondja a gitáros az előzményekről. „Habár nagyon elégedett vagyok mindazzal, amire jutottunk a közösen eltöltött évek alatt, a dolgok a vége felé kissé kezdek megváltozni, és nem feltétlenül olyan irányba, ami számomra megfelelő volt, így beadtam a felmondásomat." Aminek publikus indoka akkor ugyebár az volt, hogy Glen több időt akart tölteni a családjával, tesszük is hozzá mindjárt sietve... Az idén 42 éves gitáros 2004 őszén került a Megadeth-be, és a számos turné közepette egy lemezt is készített a csapattal, a 2007-es United Abominationst. Kapcsolata távozását követően sem szakadt meg teljesen a Megadeth táborral, hiszen bátyja, a dobos Shawn továbbra is Dave Mustaine-ék sorait erősíti.

„Egy szép hosszú szünet után úgy döntöttem, ismét elkezdek zenéket rögzíteni, de ezúttal valami mást akartam csinálni", meséli Drover. „Így aztán bandát alapítottam, akikkel az elejétől fogva instrumentális zenében gondolkodtunk. Ez nem könnyű feladat, de aztán valami olyan kerekedett belőle, ami nemcsak hatalmas kihívásokat tartogat, hanem nagyon szórakoztató is egyben. A metal, a keményebb élű fúziós jazz és a progresszív rock egyfajta fúziója az, amit játszunk."

Drover szólóbandájában a kanadai prog-AOR kultcsapat Sagából ismert Jim Gilmour billentyűzik, Paul Yee basszusgitározik és Chris Sutherland dobol. A négyes két éven át dolgozott a Metalusion lemezen, hogy az végül elnyerje végső formáját. „Hangmérnökként is roppant sok energiát fektettem abba, hogy ez legyen a lehető legjobb produkció, amit csak valaha is leszállítottam. Rendkívül büszke vagyok rá, hogy ilyen magas szintű muzsikusokkal zenélhettem, akik ráadásul mind nagyszerű emberek is. Valami olyasmi ez, amit mindig is csinálni akartam. Nyugodtan higgye el mindenki: ilyet nem kap a sarki boltban!"

A Metalusionre az alábbi dalok kerülnek majd fel:

01. Ground Zero
02. Frozen Dream
03. Egyptian Danza
04. Colors Of Infinity
05. Illusions Of Starlight
06. Don't Let The World
07. Mirage
08. Ascension
09. The Purple Lagoon
10. Filthy Habits

A pontos megjelenési dátum egyelőre várat magára, de az biztos, hogy az album már itt van a kanyarban, vagyis minden hetek kérdése.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.