Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Homme és Reeder beperelték a Kyuss Lives!-t

Josh Homme és Scott Reeder beperelte a névhasználat miatt a hamarosan ismét Budapesten koncertező Kyuss Lives! formációt vezető John Garciát és Brant Bjorkot. Mindebben az a pikáns, hogy a zenészek eddig áldásukat adták egykori kollégáik tevékenységére, sőt, Reeder tavaly pár bulin ki is segítette Garciáékat...

Homme (a képen) és Reeder egy januári közös megbeszélést követően döntöttek úgy, hogy jogi útra terelik a kérdést. „Megtettünk mindent annak érdekében, hogy a többiek tisztességgel folytathassák a Kyuss Lives!-t, de ott és akkor kiderült, hogy a zenekar és menedzsmentje már tavaly beadott pár papírt annak érdekében, hogy ellopják a Kyuss nevet. Ez pedig az, amit mindenképpen szerettünk volna elkerülni", áll a gitáros és a basszer nyilatkozatában.

A helyzet azért különösen izgalmas, mert Reeder tavaly még be is ugrott pár bulin a csapatba, amikor Nick Oliveri basszer éppen aktuális rendőrségi ügyei miatt nem tudott Európába repülni a már lekötött koncertekre. Scott vasárnap további adalékokkal is szolgált a perről. „Nem volt sok választásom: elvesztem az összes jogomat két hét alatt, vagy örökre megtartom őket. Eleve nem az én döntésem volt, hogy bekerültem ebbe a szituációba – rákényszerítettek, hogy nagyon gyorsan döntsek a közelgő határidő miatt, és nem volt könnyű a dolog. Keserűen látom, ahogy az embereket is megosztja ez az egész baromság...", írta a basszer a Facebookon. A Queens Of The Stone Age-ben zenélő Josh Homme az első perctől kezdve kimaradt a Kyuss Lives! sztoriból, de áldását adta társai turnézására.

A Kyuss Lives! jelenleg épp egy koncertlemezen dolgozik, tavasszal és nyáron pedig ismét Európában turnéznak. A tavalyi budapesti buli után május 29-én ismét Magyarországon lépnek fel, ezúttal a Barba Negrában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.